Bildene av flyvertinner stappet inn i bagasjehylla vekker avsky i Kina

- Ingen har sluppet unna.

STERKE REAKSJONER: Det er sterke reaksjoner i Kina etter at en bruker på det sosiale nettverket WeChat postet disse bildene av flyvertinner stappet inn i håndbagasjehylla på fly fra Kunming Airlines. Foto: WeChat
STERKE REAKSJONER: Det er sterke reaksjoner i Kina etter at en bruker på det sosiale nettverket WeChat postet disse bildene av flyvertinner stappet inn i håndbagasjehylla på fly fra Kunming Airlines. Foto: WeChat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bilder som er blitt delt på sosiale medier i Kina har skapt avsky blant befolkningen.

Bildene er tatt om bord på flyene til kinesiske Kunming Airlines, og viser et absurd ritual som nye flyvertinner i flyselskapet må gjennom, skriver South China Morning Post.

Etter skift på opptil 50 timer skal flyvertinnene bli tvunget til å ligge i flyets bagasjehyller som en slags innvielsesseremoni, noe som skaper sterke reaksjoner.

Starter granskingIfølge BBC har flyselskapet kommet med en uttalelse der de sier saken etterforskes.

Ifølge flyselskapet skal plasseringen av flyvertinnene ha skjedd etter flygingen, og de mener dermed det ikke går utover sikkerheten om bord på flyet.

Flyselskapet skriver også at de ikke har fått klaget fra personale på dette tidligere, men at de ser alvorlig på saken og vil hindre at noe slik skjer igjen.

Bildene ble først lagt ut på den populære chattetjenesten WeChat, og der hevder brukeren «caccsky» at alle nyansatte må gjennom ritualet for å bli ansett som en del av kabinpersonalet.

- Ingen nykommere har sluppet unna, unntatt de få som er svært innesluttet. De bli imidlertid ofte stigmatisert som lite samarbeidsvillige og arrogante, skrev brukeren til bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.