FIFFIG: Politibilder viser noe av utstyret som kortbedragere benytter seg av til å lese av folks kortkoder. Foto: Europol
FIFFIG: Politibilder viser noe av utstyret som kortbedragere benytter seg av til å lese av folks kortkoder. Foto: EuropolVis mer

Bildene avslører kortsvindlernes utspekulerte metoder

Nå har Europol sporet en skimmingliga til alle verdenshjørner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Europol har pågrepet 25 personer, og anholdt og siktet ytterligere 21, etter en omfattende etterforskning som har pågått i over et år.

EU-politistyrken mener nå at de har rullet opp en av de størte kortskimmingsligaene som har operert i Europa. Totalt er det ifølge en pressemelding fra Europol beslaglagt 250 sett med skimmingutstyr, 2000 tomme kredittkort og over 50 000 euro i kontanter.

Sporet verden over Det er italiensk politi som har koordinert operasjonen, men politifolk fra flere europeiske land har vært involvert.

PÅGREPET: Her tar bevæpnet politi hånd om en av de påståtte kortbedragerne i saken som nå er rullet opp. Foto: Europol
PÅGREPET: Her tar bevæpnet politi hånd om en av de påståtte kortbedragerne i saken som nå er rullet opp. Foto: Europol Vis mer

Europol betegner skimmingnettverket som svært godt organisert:

Etter at de ved hjelp av skimmingutstyret, som var påmontert minibanker, hadde skaffet seg tilgang til ofrenes bankkontoer, tok de ut store summer i nøye planlagte turer verden over.

MONTERT PÅ: Kortbedragere lager avanserte anordninger som påmonteres minibankene. Foto: Europol
MONTERT PÅ: Kortbedragere lager avanserte anordninger som påmonteres minibankene. Foto: Europol Vis mer

Politiet har sporet slike uttak til både Indonesia, USA, Bali, Den dominikanske republikk og Kenya.

Ikke norske ofre Det er ingen norske ofre i saken, ifølge Europol.

- Vi har ingen informasjon om at denne kriminelle organisasjonen har vært aktive i Norge, skriver Europol-talsmann Søren Pedersen i en e-post til Dagbladet.

Tall fra Finanstilsynet som ble offentliggjort tidligere denne måneden viser imidlertid at skimming også forekommer her til lands.