- Bildene ble tatt i England

Sjokkbilder av britiske soldater som mishandler en iraker, skal være tatt av heimevernssoldater i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Avisa Daily Mirror rystet i forrige uke britene med en serie bilder som angivelig viser soldater fra Dronningens Lancashire-regiment som mishandler og urinerer på en irakisk krigsfange.

Bildene ble gjenstand for enorm oppmerksomhet, og fant veien til offentligheten samtidig med opprullingen av fangemishandling i amerikansk fangenskap.

Det britiske forsvaret iverksatte en gransking av bildene, og flere militæreksperter har sådd tvil om de er ekte. Ekspertene peker på at våpenet som rettes mot fangen på ett av bildene, er en type som ikke brukes av de britiske Irak-styrkene. De mener også at hodeplagg og en lastebil på bildene er ulike de som britiske styrker bruker i Irak.

Nå gir avisa Daily Telegraph ny næring til tvilen. En av avisas kilder hevder nemlig at alle bildene ble tatt av lokale heimevernssoldater ved Kimberley-leiren i Preston.

Militærpolitiets etterforskere har ifølge Telegraph kommet fram til at bildene er tatt på planet av en lastebil som umulig kan ha befunnet seg i Irak.

Bilen, en Bedford, befant seg derimot i Preston, heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer