Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildene fra den dramatiske flystyrten: - Det er umulig at de har overlevd

- Det finnes ikke liv å redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Området der det svenske fraktflyet styrtet, ble i natt klokka 03.10 lokalisert av et norsk F-16 jagerfly som deltok i søket.

STYRTET I NATT: Data fra Flightradar24, som overvåker flytrafikken, viser at flyet falt veldig raskt. På ett minutt falt flyet fra 33.000 fot til 11.725 fot, en distanse på nesten 6,5 kilometer.
STYRTET I NATT: Data fra Flightradar24, som overvåker flytrafikken, viser at flyet falt veldig raskt. På ett minutt falt flyet fra 33.000 fot til 11.725 fot, en distanse på nesten 6,5 kilometer. Vis mer

Fra jagerflyet ble ulykkesstedet filmet og fotografert. Disse bildene skal nå sendes videre til det svenske sjøfartsverket, opplyser Brynjar Stordal, pressetalsmann ved Forsvaret overfor Dagbladet.

- Ikke liv å redde En spansk pilot og fransk styrmann er savnet etter at flyet styrtet ned i snømassene, men politi- og redningsmannskaper har nå gitt opp håpet om å finne overlevende etter flykrasjen like ved norskegrensa.

STYRTET: Bildene av området der flyet styrtet er tatt av norske F16-jagefly, som i natt var i beredskap og rykket ut til ulykkesstedet på andre sida av svenskegrensa. Foto: Luftforsvaret
STYRTET: Bildene av området der flyet styrtet er tatt av norske F16-jagefly, som i natt var i beredskap og rykket ut til ulykkesstedet på andre sida av svenskegrensa. Foto: Luftforsvaret Vis mer

- Vi avsluttet flyredningen klokka 04.00 i dag tidlig. Det var fordi vi da bestemte ikke at det finnes liv å redde. Det er umulig at de har overlevd, sier vakthavende Anders Lennholm i Det svenske sjøfartsverket til Dagbladet.

- Så nå er det politiet som har tatt over for å finne menneskelige levninger og sikre området for etterforskningen til havarikommisjonen, tilføyer han.

- Det er uvanlig Postflyet var på vei til Tromsø fra Gardermoen da det styret i et fjellområde mellom Akkajaure og norskegrensa.

Redningsmannskapene har funnet en grop som er 15 meter dyp og 20 meter bred.

Sjøfartsverket sier flyet har hatt en kraftig krasj i fjellterrenget.

TO OM BORD: Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann, opplyser flyselskapet West Atalntic.
TO OM BORD: Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann, opplyser flyselskapet West Atalntic. Vis mer

- Det var bare små fragmenter igjen av flyet. Det betyr at det har hatt veldig høy hastighet da det traff bakken. Det ligger ikke et halvt fly der oppe nå, det er i ganske små deler, sier Lennholm.

- De var på 33 000 fot og styrtet med 9000 fot i minuttet. Det er som sagt veldig uvanlig at de styrer på den måten, påpeker han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media