Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildene fra havdypet avslører flymysteriet

Fortsetter arbeidet torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dykkere fant onsdag flykroppen til det savnede AirAsia-flyet QZ8501 som styrtet i Javasjøen i desember.

Og bilder fra havbunnen viser at det ikke er noen tvil om at dykkere fra den singaporske marinen fant det de var på jakt etter.

162 personer var ombord på flyet som styrtet. Nå håper myndighetene i Singapore at de kan finne flere av de savnede. Bilder av vraket viser teksten «Now Everyone can fly» - identisk med kjennemerket til AirAsia-flyene.

- Vi fortsetter med arbeidet torsdag, skriver AirAsia i en pressemelding.

Flyet ligger på 30 meters dyp.

Publiserte bilder AirAsia-flyet ble meldt savnet 28. desember og over 100 personer er fortsatt savnet. Forsvarsministeren Ng Eng Hen publiserte også bilder av vraket fra havbunnen på sosiale medier.

SAVNET FLY: Flykroppen til det savnede AirAsia-flyet ble funnet onsdag. Bilder av vraket viser teksten Now Everyone can fly på sidene. Arbeidet med å heve vraket fortsetter torsdag. Foto: EPA/SINGAPORE MINISTRY OF DEFENCE
SAVNET FLY: Flykroppen til det savnede AirAsia-flyet ble funnet onsdag. Bilder av vraket viser teksten Now Everyone can fly på sidene. Arbeidet med å heve vraket fortsetter torsdag. Foto: AP Photo/MINDEF
SAVNET FLY: Flykroppen til det savnede AirAsia-flyet ble funnet onsdag. Bilder av vraket viser teksten Now Everyone can fly på sidene. Arbeidet med å heve vraket fortsetter torsdag. Foto: AP Photo/MINDEF
SAVNET FLY: Flykroppen til det savnede AirAsia-flyet ble funnet onsdag. Bilder av vraket viser teksten Now Everyone can fly på sidene. Arbeidet med å heve vraket fortsetter torsdag. Foto: REUTERS/Pius Erlangga
Foto: AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN

- Forhåpentligvis fører dette til en form for endelig slutt for de sørgende familiene, skriver Singores forsvarsminister Ng Eng Hen på Facebook.

Flyskroget ble tidligere oppdaget med sonar på havbunnen rundt tre kilometer fra der flyets haleparti ble funnet. Flyet styrtet i Javasjøen utenfor Borneo på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore

Takker Indonesiske myndigheter mener flyet eksploderte før det traff vannflaten. Nå håper myndighetene at de får nye svar ved å studere flykroppen.

- Jeg vil takke alle som har arbeidet med å finne det savnede flyet. Spesielt takk til MV Swift Rescue. Dere ga aldri opp, skriver forsvarsminister Ng Eng Hen.

Han fortsetter:

- Dette er en tragisk hendelse som har kostet mange liv, skriver Ng Eng Hen.

MISTET KONTAKT: Her, i Javasjøen,mistet flygelederne kontakt med flyet. Skjermdump: Flightradar
MISTET KONTAKT: Her, i Javasjøen,mistet flygelederne kontakt med flyet. Skjermdump: Flightradar Vis mer

Foreløpig er bare 48 omkomne funnet. Nå må den indonesiske redningstjenesten undersøke hvordan flyskroget kan heises opp fra 30 meters dyp.

- Dersom det ikke er for tungt, kan vi løfte hele stykket og evakuere ofrene, sa forsvarsminister Supriyadi onsdag.

Han understreker imidlertid at dette vil bli en utfordrende operasjon som kan ta flere dager, uansett hvilken framgangsmåte som blir valgt.

- Å hente hoveddelen av flyet er en annen utfordring enn å hente de svarte boksene. Vi jobber med større flydeler og da er det mulig at ofrene er fanget der, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media