Sanna Marin:

Bildene Sanna ikke ville vise

Ny dokumentar om Sanna Marins regjering tar et grep hovedpersonen i utgangspunktet sa nei til.

NEI TIL DETTE: Finlands tidligere statsminister Sanna Marin ga filmskaperen bak en ny dokumentar om hennes regjering, klar beskjed om at bilder som dette, ikke skulle brukes. Foto: HBO
NEI TIL DETTE: Finlands tidligere statsminister Sanna Marin ga filmskaperen bak en ny dokumentar om hennes regjering, klar beskjed om at bilder som dette, ikke skulle brukes. Foto: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sanna Marin (37) ble Finlands yngste statsminister da hun overtok jobben i 2019.

I april tapte hun og det sosialdemokratiske partiet (SDP) valget. Få dager før hun leverte inn regjeringens avskjedssøknad, trakk hun seg også som partileder.

Nå er Sanna Marin og fire av hennes kvinnelige regjeringsmedlemmer tema for dokumentarserien «First five» som har premiere på HBO i sommer.

Til tross for at Marin og kollegaene har latt seg følge tett gjennom flere måneder, er det likevel ikke alle scenene i dokumentaren Marin ville vise.

«Leppestiftregjeringen»

Det er til den finske avisa Iltalehti at regissøren åpner opp om den kommende dokumentaren.

Ifølge regissør Mia Halme er det ikke snakk om en politisk dokumentar, men en beskrivelse av de fem kvinnene bak det politiske imaget.

Ifølge regissøren forsøker hun i dokumentaren å skildre makt og femininitet, og uttaler til avisa at den historiske innflytelsen til disse talentfulle statsrådene vil huskes langt fram.

Ifølge avisa snakker statsrådene i dokumentaren om at de selv tror kvinnelige politikere behandles strengere enn sine mannlige kollegaer, både hva gjelder politikken de fører og egen oppførsel og utseende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer