Bildene sjokkerer: - Hjerteskjærende

I 2019 har det vært 50 prosent mindre vann enn normalt i den populære turistattraksjonen.

BORTE: Det pleide å bruse og runge av Victoriafallene på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Sånn er det ikke lenger. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nye bilder av et av verdens sju naturlige underverk sjokkerer. Zambias og Zimbabwes største turistattraksjon, Victoriafallene, har endret seg drastisk det siste året.

Bildene nedenfor, som har skapt stor oppsikt, viser forandringen fra den 17. januar i år til onsdag denne uka, 4. desember.

Fossefallet er hele 1700 meter langt og mellom 80 og 108 meter høyt - avhengig av sesongen. Normalt strømmer store vannmengder gjennom Victoriafallene, som er Afrikas største fossefall og står på UNESCOs verdensarvliste.

Det gjør det ikke nå.

Årsaken er tørke, skriver The Guardian.

Langt under normalen

Zimbabwe og Zambia er rammet av den verste tørken på et århundre. Vanligvis kan man høre Victoriafallene 40 kilometer unna, ifølge fossefallets offisielle nettside. Slik er det ikke for øyeblikket.

Det er normalt at det i løpet av et år er svingninger i mengder vann som fosser ned Victoriafallene, særlig i tørkeperioden, men i år er reduksjonen oppsiktsvekkende, sier en offentlig tjenestemann til The Guardian.

Ifølge data fra Zambezi River Authority er vanngjennomstrømningen den laveste siden 1995, og langt under den normale vannstanden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer