Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildene snur drapsmysteriet på hodet

Politiet var sikre på at mannen var død, men fant aldri liket. En mann ble likevel pågrepet for drap. Fire år seinere kan mysteriet være løst.

BORTE: En mann ble mistenkt for drap på Rocardas Puisys. Nå kan det vise seg at han er i live. Foto: Politiet
BORTE: En mann ble mistenkt for drap på Rocardas Puisys. Nå kan det vise seg at han er i live. Foto: Politiet Vis mer

Han har vært borte fra radaren i fire år, og politiet satte i gang en omfattende etterforskning av det de anså som en drapssak. Nå mistenker britisk politi at Ricardas Puisys likevel er i live. Årsaken er mystiske bilder som plutselig har dukket opp på Facebook. Det skriver BBC.

Den da 35 år gamle mannen forsvant sporløst fra arbeidsplassen i Wisbech i Cambridgeshire i september i 2015. Det siste sporet etter ham, så lenge ut til å bli et funn gjort i november samme år. Da ble et ID-kort med hans navn på oppdaget i en park i den britiske byen.

En person ble måneden etter pågrepet i det som ble ansett som en drapssak - til tross for at et lik aldri ble funnet. Saken havnet aldri i retten, og mannen ble løslatt uten at det noen gang kom så langt som en tiltale.

I sommer, tre år etter forsvinningen, kom en nyopprettet Facebook-konto i Puisys' navn og med flere selfie-bilder i politiets søkelys. Spørsmålet dukket umiddelbart opp: kan den savnede litaueren likevel være i live?

- Et mysterium

- I de siste fire åra har Ricardas' forsvinning vært et stort mysterium for oss. Vi fikk tidlig informasjon om at han hadde blitt skadet. Om han er i live eller hva som skjedde med ham, vet vi ikke, sier inspektør Adam Gallop ved politiet i Bedfordshire, Cambridgeshire og Hertfordshire.

Det som ifølge politiet kan være ferske bilder av Puisys har dukket opp på profilen, som har 69 venner. Flere av dem skal være identifisert som venner og familie av savnede, skriver lokalavisa Cambridgeshire live. Nå jobbes det med å få bekreftet at det faktisk er den samme mannen som har vært sporløst forsvunnet siden 2015.

Ifølge avisa har politiet fått hjelp av Facebook-vennene til å ta kontakt. Det skal også ha kommet svar på meldingene, men de har vært både sporadiske og kryptiske, noe som har gjort familien frustrert.

Det var venner av litaueren som først varslet politiet i september for fire år siden. Saken ble først etterforsket som en savnet-sak. Men gjentatte søk etter mannen, førte imidlertid ikke til noe resultat. Puisys var som sunket i jorda.

DEN GANG DA: Politiet gikk ut med dette bildet av den savnede mannen i 2015. Foto: Politiet
DEN GANG DA: Politiet gikk ut med dette bildet av den savnede mannen i 2015. Foto: Politiet Vis mer

- Stå fram

Til tross for flere tips om hva som kan ha hendt med 35-åringen, har ingen av dem ført til en oppklaring. Nå jobbes det iherdig med å bekrefte eller avkrefte om Facebook-profilen tilhører den savnede mannen.

Det eneste de så langt har klart å slå fast, er at profilen redigeres av en person som holder til i Wisbech - samme sted som Puisys bodde før han forsvant 26. september i 2015, skriver Sky News.

- Til dags dato har vi ikke funnet liket eller bevis som tilsier at han er i live. Noen vet hva som har skjedd, og jeg ber dem om å stå fram og fortelle oss det, sier inspektør Gallop.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media