Bildene som skal vise spesialsoldatene til Putin-regimets «pitbull» på Svalbard

Ramzan Kadyrovs spesialsoldater var på vei til Nordpolen.

LASTER: Disse bildene skal vise en av Kadyrovs nærmeste rådgivere, Daniil Martynov, som laster et av ekspedisjonsflyene på Longyearbyen lufthavn på Svalbard. Bildene er lagt ut på Ramzan Kadyrocs Instagram.
LASTER: Disse bildene skal vise en av Kadyrovs nærmeste rådgivere, Daniil Martynov, som laster et av ekspedisjonsflyene på Longyearbyen lufthavn på Svalbard. Bildene er lagt ut på Ramzan Kadyrocs Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Tsjetsjenske spesialstyrker mellomlandet på Svalbard i forbindelse med en øvelse nær Nordpolen, skriver avisa The Independent Barents Observer.

De tsjetsjenske fallskjermsoldatene hoppet fra 2 500 meters høyde da de gjennomførte øvelsen på isen i nærheten av Nordpolen i slutten av mars, opplyses det på nettsidene til Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov. De skal også ha gjort et hopp fra helikopter med russiske og tsjetsjenske flagg i hendene.

The Independent Barents Observer skriver at soldatene mellomlandet i Longyearbyen på Svalbard på vei til Nordpolen. Bilder fra flyplassen ligger ute på Ramzan Kadyrovs Instagram-konto.   Norsk regelverk Svalbard lufthavn har gjennom flere år vært benyttet til omlasting av utstyr og personell som skal til og fra den såkalte Barneo-basen ved Nordpolen, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

- All aktivitet på Svalbard må skje i henhold til norsk regelverk og de tillatelser som er gitt. Norsk regelverk bygger blant annet på ivaretakelse av plikter som følger av folkerettslige forpliktelser, herunder Svalbardtraktaten. Så lenge gjeldende regelverk overholdes, har ikke norske myndigheter noen innvendinger mot flyginger via Svalbard, sier pressevakt Kristin Enstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer