Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildene som skal vise spesialsoldatene til Putin-regimets «pitbull» på Svalbard

Ramzan Kadyrovs spesialsoldater var på vei til Nordpolen.

LASTER: Disse bildene skal vise en av Kadyrovs nærmeste rådgivere, Daniil Martynov, som laster et av ekspedisjonsflyene på Longyearbyen lufthavn på Svalbard. Bildene er lagt ut på Ramzan Kadyrocs Instagram.
LASTER: Disse bildene skal vise en av Kadyrovs nærmeste rådgivere, Daniil Martynov, som laster et av ekspedisjonsflyene på Longyearbyen lufthavn på Svalbard. Bildene er lagt ut på Ramzan Kadyrocs Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Tsjetsjenske spesialstyrker mellomlandet på Svalbard i forbindelse med en øvelse nær Nordpolen, skriver avisa The Independent Barents Observer.

De tsjetsjenske fallskjermsoldatene hoppet fra 2 500 meters høyde da de gjennomførte øvelsen på isen i nærheten av Nordpolen i slutten av mars, opplyses det på nettsidene til Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov. De skal også ha gjort et hopp fra helikopter med russiske og tsjetsjenske flagg i hendene.

The Independent Barents Observer skriver at soldatene mellomlandet i Longyearbyen på Svalbard på vei til Nordpolen. Bilder fra flyplassen ligger ute på Ramzan Kadyrovs Instagram-konto.
 
Norsk regelverk Svalbard lufthavn har gjennom flere år vært benyttet til omlasting av utstyr og personell som skal til og fra den såkalte Barneo-basen ved Nordpolen, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

- All aktivitet på Svalbard må skje i henhold til norsk regelverk og de tillatelser som er gitt. Norsk regelverk bygger blant annet på ivaretakelse av plikter som følger av folkerettslige forpliktelser, herunder Svalbardtraktaten. Så lenge gjeldende regelverk overholdes, har ikke norske myndigheter noen innvendinger mot flyginger via Svalbard, sier pressevakt Kristin Enstad.

Et kommersielt flyselskap har i år søkt om og fått en rammetillatelse fra Luftfartstilsynet for mellomlandinger på Svalbard i forbindelse med flyginger til og fra Barneo-basen.

Putin-regimets pitbull Ramzan Kadyrov og hans paramilitære gruppering «Kadyrovtsy» inntok makta i Tsjetsjenia i 2005, og i 2007 ble Kadyrov valgt til president av nasjonalforsamlingen.

Han har markert seg som en sterk tilhenger av Putin, og en av hans fremste forkjempere.

Ramzan Kadyrov har flere ganger spilt rollen som regimets frispiller, prøveballong og barometer, og blir omtalt som både Putin-regimets pitbull og machofigur.

Han arvet makta i republikken etter at faren Akhmad ble drept i et bombeangrep på en fotballstadion i Groznyj i 2004.

Han er også mannen som knyttes til drapet på de to fremste drepte opposisjonelle i Putins tid, Anna Politkovstaja og Boris Nemtsov.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart