Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bildene viser neppe hansker

Aktor mener den tiltalte 42-åringens forsvarer tar feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet.no): Aktor Jogeir Nogva innledet andre dag av rettssaken etter drapet på Anne Slåtten med å imøtegå hanske-argumentet som tiltaltes forsvarer Ivar Blikra kastet fram for retten da vitnet Stian Henriksen (24) forklarte seg i går.

Blikra gikk langt i å utpeke en alternativ mistenkt. Ifølge forsvareren skal det finnes overvåkingsvideo fra sykehuset der Henriksen jobber, som viser at han hadde på seg hansker da han kom til jobb samme morgen som Slåtten ble drept.

Blikra er kritisk til at påtalemyndigheten ikke har tatt videobildene med i sitt bevismateriale, mens aktor mener bildene ikke er relevante.

Ifølge Nogva viser de trolig bare at vitnet har hendene trukket inn i jakkeermene.

- Liten bevisverdi

- Videoen var i utgangspunktet et arbeidsnotat for politiet i en innledende fase av etterforskningen, sa aktor Nogva i dag.

- Den kan vises for retten, men kvaliteten er ikke bedre enn dette, sa aktor og viste dommerne to bilder.

Forsvarer Blikra mener imidlertid at det er viktig at retten får se videoen i sin helhet, og ikke bare to bilder.

Tingrettsdommer Terje Mowatt stilte seg tvilende til at videoen har særlig verdi.

- Den har begrenset bevisverdi for retten, sa dommeren.

Blikra mener mener imidlertid at Henriksen bør få anledning til å forklare på ny

Kvalt og drept

Anne Slåtten (22), opprinnelig fra Hjelmeland i Rogaland, ble funnet død i et skogholt ved Angedalsveien i Førde mandag 7. juni i fjor. Da hadde hun vært savnet i over ett døgn, etter at hun ikke møtte opp til jobb på Førde Helsetun.

Etterforskningen viste at 22-åringen ble kvalt og drept på vei til jobb tidlig søndag morgen.

En storstilt drapsjakt ble satt i gang. Over 2100 vitner ble avhørt, og politiet gikk ut med flere fantomtegninger av mulige gjerningsmenn og vitner.

Felt av DNA

Det var en DNA-profil fra biologiske spor funnet på Slåtten som fire måneder seinere førte til et gjennombrudd i saken. Da hadde over 1200 personer avlagt spyttprøver, og prøve nummer 1064 ga full klaff.

Den tiltalte sunnfjordingen ble pågrepet og siktet for drapet 8. oktober. Han har siden sittet varetektsfengslet.

42-åringen er tiltalt for forsettlig drap, i tillegg til voldtektsforsøk, og risikerer inntil 21 års fengsel dersom han finnes skyldig.

- Ikke skyldig, sa 42-åringen på begge tiltalepunktene da rettssaken startet i går.

Anne Slåttens familie og kjæreste vil kreve til sammen 750 000 kroner i erstatning og oppreisning dersom tiltalte finnes skyldig dømmes.

- TAR FEIL: Forsvarer Ivar Blikra tar feil når det gjelder det såkalte hanskeargumentet, mener aktor Jogeir Nogva (bak).
DRAPSOFFER: Anne Slåtten ble drept i Førde i juni i fjor.