Bilder av den spektakulære ildfossen vekker oppsikt: - Jeg kunne ikke tro det

Bare én gang i året.

ILDFOSS: The Guardian skriver at flere hundre fotografer nå har tatt sjansen og flokket seg til Yosemite nasjonalpark. Det har vist seg å være verdt turen. Dette er nemlig første gang på fire år at lyset har vært ideelt og «satt fyr» på Horsetail Fall. Foto: Sangeeta Dey
ILDFOSS: The Guardian skriver at flere hundre fotografer nå har tatt sjansen og flokket seg til Yosemite nasjonalpark. Det har vist seg å være verdt turen. Dette er nemlig første gang på fire år at lyset har vært ideelt og «satt fyr» på Horsetail Fall. Foto: Sangeeta Dey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen ganger varter naturen opp med fenomener og optiske illusjoner det er vanskelig å forstå seg på med en gang. Et godt eksempel på dette er Horsetail Fall i den amerikanske nasjonalparken Yosemite.

Bilder av fossefallet, som i disse dager går sin seiersgang på sosiale medier, viser hvordan fossen ser ut til å være i fyr og flamme. At vannet for en stakket stund er byttet ut med flytende lava.Men så spektakulært det enn må se ut, er det en god forklaring bak det hele.

Flere hundre fotografer Fenomenet forekommer bare én gang i året, i midten av februar, om været spiller på lag. Da vil sollyset treffe vannmassene fra riktig vinkel og illusjonen oppstå.

The Guardian skriver at flere hundre fotografer nå har tatt sjansen og flokket seg til nasjonalparken. Det har vist seg å være verdt turen. Dette er nemlig første gang på fire år at lyset har vært ideelt.På nasjonalparkens hjemmesider kan man lese:

«Horsetail Fall-fenomenet oppstår når vinkelen av solen som er i ferd med å gå ned setter fyr på fossefallet i sjateringer av rødt og oransje, som om det er ild som faller ned El Capitan»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer