Bilder av pedofili-etterlyste blir manipulert gamle

Håper at det vil bidra til gjenkjennelse og pågripelse i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bildene av flere etterlyste pedofile i Storbritannia har blitt manipulert slik politiet tror de vil se ut i dag.

Ifølge britiske Sky News skal dette forhåpentligvis bidra til at publikum vil gjenkjenne dem.

Det er bildene av pedofili-etterlyste Joshua Karney, Peter Weatherley og Stephen Clare som ble fremstilt i all offentlighet i landet i dag i forbindelse med ett års-markeringen av en etterlyst-nettsiden til organisasjonen Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop).

I løpet av sin 12 måneder i drift har siden bidratt til å lokalisere ni forbrytere. 72 million mennesker har siden lanseringsdagen klikket seg inn på siden.

De tre personene som etterlyses på siden har ikke tatt seg bryet med å registrere seg til politiet, slik det ble lovpålagt å gjøre i Storbritannia fra 2003 dersom du er mistenkt for seksualforbrytelser.

Jim Gamble, som leder Ceop, sier at nettsiden har bidratt til at færre mennesker ikke har registrert seg, nettopp fordi de ikke ønsker navn og bilde av seg på internett i forbindelse med slike saker. 

- Ni misbrukere vet nå at de ikke kan unngå konsekvensene for deres kriminalitet, sier han til Sky News, før han fortsetter:

- Seksualforbrytere mot barn som går under jorden er en veldig virkelig risiko for barn. Vi anmoder publikum til å kontakte politiet dersom de vet hvor noen av disse er. De må bli stoppet før de slår til igjen, sier han.

FORANDRET: Slik tror politiet pedofili-etterlyste Peter Weatherley har forandret seg de siste åra. Det menes at han er mellom 35 og 40 år og at han har flyktet til utlandet. FOTO: crimestoppers-uk.org
FORANDRET: Slik tror politiet pedofili-etterlyste Peter Weatherley har forandret seg de siste åra. Det menes at han er mellom 35 og 40 år og at han har flyktet til utlandet. FOTO: crimestoppers-uk.org Vis mer

Her kan du lese mer om de forskjellige etterlyste personene.

Bilder av pedofili-etterlyste blir manipulert gamle
FØR: Mark Stephen Clare slik han så ut da politiet først etterlyste ham da han ikke registrerte seg i 2003.
NÅ: Mark Stephen Clare slik politiet tror han ser ut i dag - 35 år gammel.