Bilder av pedofili-etterlyste blir manipulert gamle

Håper at det vil bidra til gjenkjennelse og pågripelse i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bildene av flere etterlyste pedofile i Storbritannia har blitt manipulert slik politiet tror de vil se ut i dag.

Ifølge britiske Sky News skal dette forhåpentligvis bidra til at publikum vil gjenkjenne dem.

Det er bildene av pedofili-etterlyste Joshua Karney, Peter Weatherley og Stephen Clare som ble fremstilt i all offentlighet i landet i dag i forbindelse med ett års-markeringen av en etterlyst-nettsiden til organisasjonen Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop).

I løpet av sin 12 måneder i drift har siden bidratt til å lokalisere ni forbrytere. 72 million mennesker har siden lanseringsdagen klikket seg inn på siden.

De tre personene som etterlyses på siden har ikke tatt seg bryet med å registrere seg til politiet, slik det ble lovpålagt å gjøre i Storbritannia fra 2003 dersom du er mistenkt for seksualforbrytelser.

Jim Gamble, som leder Ceop, sier at nettsiden har bidratt til at færre mennesker ikke har registrert seg, nettopp fordi de ikke ønsker navn og bilde av seg på internett i forbindelse med slike saker. 

- Ni misbrukere vet nå at de ikke kan unngå konsekvensene for deres kriminalitet, sier han til Sky News, før han fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer