PÅ INNSIDEN: Politiet har lekket bilder fra gjerningsmannens hotellrom. En video tatt av en tidligere gjest avslører også utsikten Stephen Paddock hadde over festivalområdet. Video: CNN Vis mer

Masseskytingen i Las Vegas:

Bilder fra masse­morderens rom lekket

Lekkasjen blir etterforsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen norsk tid fyrte Stephen Craig Paddock (64) av tusenvis av kuler mot en countryfestival i Las Vegas. 59 personer ble drept som følge av angrepet som ble gjennomført fra et hotellrom 32 etasjer over folkemengden.

Paddock ble funnet død av politiet på sitt hotellrom i Mandalay Bay Hotel and Casino. Han tok trolig sitt eget liv.

I natt ble bilder som angivelig skulle være fra Paddocks hotellrom lekket til den tyske avisen BILD. Bildene viser våpen strødd rundt i rommet og en person som ligger på gulvet. Dette skal være Paddock.

Beslaglagt 47 våpen
Fox 25 Boston publiserte bildene «fra politikilder» i natt. Bildene viser våpenet på gulvet i hotellrommet og mye ammunisjon.

En hammer som antagelig ble brukt til å knuse vinduene i rommet er også avbildet.

Tirsdag ble det kjent at 47 våpen ble funnet i Paddocks hotellrom og i to av hans hjem, skriver ABC News. Det skal ha vært hele 23 våpen kun i hotellrommet.

Lekkasjen etterforskes
Politiet i Las Vegas har nå bekreftet at bildene fra innsiden av hotellrommet er ekte.

- Jeg kan bekrefte at disse faktisk er bilder fra innsiden av rommet. De er faktisk bilder av vår mistenkte, bekrefter assisterende lensmann Kevin McMahill under en pressekonferanse.

Han informerer om at de har åpnet en intern undersøkelse for å finne kilden til lekkasjen av disse bildene til offentligheten.

Under pressekonferansen hyllet han også en heroisk sikkerhetsvakt som hjalp politiet å finne hotellrommet som Paddock skjøt fra. Sikkerhetsvakten ble truffet i beinet av et skudd gjennom døren.

Gjerningsmannens motiv er fortsatt ukjent.

- Jeg har ikke så mange svar til dere enda. Ingen vil ha svar på «hvorfor» mer enn politiet og ofrenes familier. Men vi har et ansvar for å få gjort dette riktig. Det er derfor dette tar tid og det er hvorfor vi tar oss tid, sier McMahill.

Informasjon lekkes
Amerikansk etterretning har en viss tendens til å lekke til media. Dette har ført til at stemningen ikke alltid har vært på topp mellom britisk og amerikansk etterretning. Et eksempel er selvmordsangrepet under en Ariana Grande-konsert på Manchester arena i mai. Her ble også informasjon offentliggjort før politiet selv bekreftet at det stemte.

Identiteten på den mistenkte gjerningsmannen, Salman Abedi (22), ble blant annet bekreftet av ikke-navngitte amerikanske etterretningskilder før britisk politi like etter meldte om en pressekonferanse der de bekreftet at Abedi var den mistenkte.

- Ting har blitt satt i fare på grunn av lekkasjene og vi kan ikke tåle mer av det, så vi har tatt en midlertidig beslutning om å sette en grense, sa Manchester-ordfører Andy Burnham til CNN.

Fire dager etter angrepet ble det kjent at Storbritannia ikke kom til å dele mer informasjon fra etterforskningen av Manchester-angrepet med USA.

Donald Trump kom med en skriftlig uttalelse om situasjonen, hvor han lovet at han ville komme til bunns i saken. Ifølge AP ba presidenten det amerikanske justisdepartementet om en granskning av etterretningslekkasjene.

Trump omtalte lekkasjene som «ekstremt problematisk» og sa at de utgjør en trussel mot nasjonens sikkerhet.