Bildesperado krasjet front mot front med politibil

Biljakten i Telemark endte brått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tok opp jakten da føreren av en uregistrert Saab stakk av fra dem i ettermiddag.

- Vi fikk i 17.30-tida melding om at en uregistrert Saab, som manglet skilter både foran og bak, sto på en bensinstasjon i Skien. Bilføreren stakk imidlertid av fra en politipatrulje som prøvde å stoppe ham, og satte kursen mot Notodden, sier operasjonsleder Geir Danielsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

En politipatrulje fra Notodden ble varslet og satte kursen mot biljakten, i håp om å avskjære Saaben.

- Plutselig tok Saaben en U-sving eller brekksladd og ga full gass mot politibilen fra Skien, som da sto nesten i ro, og braste rett inn i fronten på den i høy hastighet, sier Danielsen.

Dermed var jakten over. Fronten på Saaben ble smadret i sammenstøtet med den kraftige politi-SUV-en, som også fikk en del skader i fronten.

- Heldigvis ble ingen personer skadd, sier Danielsen, som opplyser at den mannlige bilføreren, en 41 år gammel kjenning av politiet, nå er brakt til politihuset i Skien.

- Han sitter nå i avhør. Det vil bli tatt en utvidet blodprøve av ham, det vil si at vi også tar urinprøve og sjekker for narkotika i tillegg til alkohol, og vi vil ta stilling til varetektsfengsling etter det, sier operasjonsleder Geir Danielsen til Dagbladet.no.

BRÅ SLUTT: Biljakten mellom Skien og Notodden fikk en brå slutt da føreren av Saab 900-en bråsnudde og kjørte inn i fronten på den forfølgende politibilen. Foto: ARILD ENGER
BRÅ SLUTT: Biljakten mellom Skien og Notodden fikk en brå slutt da føreren av Saab 900-en bråsnudde og kjørte inn i fronten på den forfølgende politibilen. Foto: ARILD ENGER Vis mer
Bildesperado krasjet front mot front med politibil
SMADRET: Saaben fikk store skader i sammenstøtet med den mye større politibilen.