BREV TIL OBAMA: Den lille gutten fra USA sendte et brev til president Barack Obama for å be om hjelp. Vis mer

Borgerkrigen i Syria

Bildet av blodige Omran (5) gikk verden rundt. Den klare beskjeden fra Alex (6) rører Obama

Sendte brev og ba president Barack Obama om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Kjære president Obama,

Husker du gutten som ble hentet av ambulansen i Syria? Kan du være så snill og hente ham og kjøre ham til parken ved gata vår, der vi vil vente for dere med flagg, blomster og ballonger. Vi vil gi ham en familie og han vil bli vår bror».

Slik starter det rørende brevet fra seksårige Alex til USAs president, Barack Obama, som BBC nå omtaler, og som Det hvite hus deler på sine sider.

Obama-deling

I SJOKK: Bildet av femårige Omran Daqneesh rørte en hel verden da han ble reddet ut av ruinene i huset sitt i august måned. Nå ønsker den amerikanske gutten Alex å gi Omran Daqneesh husly. Foto: Mahmoud Rslan / Reuters / Scanpix 
I SJOKK: Bildet av femårige Omran Daqneesh rørte en hel verden da han ble reddet ut av ruinene i huset sitt i august måned. Nå ønsker den amerikanske gutten Alex å gi Omran Daqneesh husly. Foto: Mahmoud Rslan / Reuters / Scanpix  Vis mer

Den seksårige gutten fra New York satte seg ned og skrev brevet etter at han så bildet av den blodige og traumatiserte syriske gutten Omran Daqneesh.

Bildet og historien om den lille gutten gikk verden rundt, etter at Omran ble hentet ut av redningsarbeiderne i De hvite hjelmene i Syria da huset til familien ble bombet i august i år.

President Obama deler nå historien på sin Facebook-side. Videoen er nå delt mer enn 85 000 ganger.

- Tenk om..

Obama viste til Alex' brev under en seanse i FN denne uka.

- Alex fortalte meg at han ville at Omran skulle komme og bo med ham og familien. Han ville dele sykkelen sin med ham og lære ham hvordan å sykle. Han sa at lillesøstera hans ville samle sommerfugler til ham. «Vi kan leke sammen», skrev han, skriver president Obama på Facebook-sida si og fortsetter:

«Dette er ordene til en seks år gammel gutt. Et lite barn som ikke har lært å være kynisk, mistenksom eller redd for andre mennesker, uansett hvor de kommer fra, hvordan de ser ut eller hvordan de ber».

Obama oppfordrer videre til at vi alle burde være mer som Alex:

«Tenk hvordan verden ville se ut om vi var det. Se for deg lidelsene vi kunne lette og livene vi kunne redde. Les brevet hans, og du skjønner hvorfor jeg deler det med hele verden», avslutter Obama.

HER ER BREVET: Alex' brev til president Barack Obama. Foto: The White House
HER ER BREVET: Alex' brev til president Barack Obama. Foto: The White House Vis mer