HAR KASTET KRYKKENE: Den talentfulle danseren Eve Senior (14) ble hardt skadd etter terrorangrepet i Manchester i mai. Nå har hun endelig kastet krykkene. Foto: London News Pictures/ NTB Scanpix
HAR KASTET KRYKKENE: Den talentfulle danseren Eve Senior (14) ble hardt skadd etter terrorangrepet i Manchester i mai. Nå har hun endelig kastet krykkene. Foto: London News Pictures/ NTB ScanpixVis mer

Eve Senior (14) ble hardt skadd i Manchester-terroren

Bildet av Eve (14) gikk verden rundt etter Manchester-terroren: Nå forteller hun sin historie

Kjemper seg sakte tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 mennesker ble drept og mange skadd da Salman Abedi detonerte sin selvmordsbombe utenfor Manchester Arena etter en Ariana Grande-konsert 22. mai i år.

Dagen etter var det mange aviser verden over som trykket på sine førstesider et bilde av ei skadd jente som ble geleidet ut av området.

Bildet var av fjorten år gamle Eve Senior, skriver BBC, som nå har funnet ut hvordan det har gått med jenta etter det grufulle terrorangrepet.

Jenta hadde stått bare noen meter unna da bomba gikk av. Halve buksa hennes var revet opp av helsepersonell på stedet, og hun måtte ha hjelp til å gå på grunn av 14 splintskader i beina.

Ble et symbol

For mange ble bildet av 14-åringen selve symbolet på den forferdelige handlingen, et målrettet angrep på en konsert med svært mange barn tilstede.

Da BBC møtte Eve fire uker etter terrorangrepet hadde hun fremdeles problemer med å gå på grunn av splintskadene og skader på nervesystemet.

Som en talentfull, ung danser ga fjortenåringen uttrykk for at hun er avhengig av både hvordan beina virker og ser ut.

- Noen av vennene mine forstår ikke hvor lang tid dette skal ta, fortalte hun.

Legene hadde gitt henne beskjed om at hun måtte regne med fysioterapi i mange måneder framover og at behovet for plastisk kirurgi må vurderes.

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett at eksplosjonen gikk av under konserten i Manchester. 22 personer ble drept og 59 skadd i eksplosjonen ved Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

Foreldrene Andrew og Natalie fortalte at Eve hadde dager hvor hun hadde det greit, men også dager som var fryktelig tunge.

Eves elleve år gamle lillesøster Emilia var også på Ariana Grande-konserten den blodige kvelden. Hun har fått nedsatt hørsel på det ene øret etter eksplosjonen, men foreldrene er mest bekymret for den psykologiske skaden de dramatiske inntrykkene kan ha påført henne.

Emilia hadde vært sikker på at storesøsteren ville dø av skadene, og hun hadde sett stor skade og død på nært hold.

Går framover

Da BBC møtte familien igjen i juli, hadde Emilia blitt tolv år gammel og Eve hadde kastet krykkene.

Fysioterapien har gjort 14-åringen mye mer rørlig, men selv er hun langt fra tilfreds.

- Det føles ikke som om jeg gjør framskritt i det hele tatt. Jeg vet at jeg gjør det, men det føles ikke slik, for jeg vil jo være i stand til å gjøre alle de tingene jeg gjorde før, sier hun.

Som andre overlevende fikk familien tilbud om å få besøke Manchester Arena før arenaen skulle gjenåpnes. De takket nølende ja, da foreldrene håpet det ville kunne hjelpe jentene med å legge det forferdelige bak seg.

- Jeg var veldig redd for å dra dit igjen, Jeg gråt allerede før vi gikk inn, men så fort jeg var der inne, følte jeg meg roligere, forteller Eve.

14-åringen er full av lovord når hun snakker om de ansatte ved Manchester Children's Hospital.

- Før Manchester hadde jeg null peiling på hva jeg ville bli når jeg blir stor. Men å være på sykehuset og se hva sykepleierne gjør og hvor flinke de er - når jeg blir stor, vil jeg bli sykepleier, sier Eve.

- Forandrer perspektivet

Til tross for at terrorangrepet har satt dype spor, regner familien seg for å være blant de heldige.

Pappa Andrew Senior sier han ofte tenker på foreldrene til barna som ikke overlevde det brutale angrepet.

- Det forandrer perspektivet ditt. Vi kommer alltid til å ha Manchester som en del av vår familie nå.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert. Video: CNN. Vis mer