Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet av faren som holder sin syke sønn ble fjerna av Facebook. Det fikk fotografen til å se rødt

Er dette bildet avskyelig eller vakkert?

OMDISKUTERT: Bildet av en far som holder rundt sin syke sønn i dusjen har blitt delt flere titalls tusen ganger på Facebook de siste ukene.

I løpet av den samme perioden, har Facebook fjernet det gjentatte ganger. Det fikk fotograf Heather Whitten til å se rødt. Foto: Heather Whitten
OMDISKUTERT: Bildet av en far som holder rundt sin syke sønn i dusjen har blitt delt flere titalls tusen ganger på Facebook de siste ukene. I løpet av den samme perioden, har Facebook fjernet det gjentatte ganger. Det fikk fotograf Heather Whitten til å se rødt. Foto: Heather Whitten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av en far som holder rundt sin syke sønn i dusjen har blitt delt flere titalls tusen ganger på Facebook de siste ukene.

I løpet av den samme perioden, har Facebook fjernet det gjentatte ganger. Det fikk fotograf Heather Whitten til å se rødt.

Tatt vekk av ved en feil Hun delte bildet for tredje gang, og denne gangen snudde Facebook. Det skriver nettstedet Digital Trends.

- Dette bildet ble tatt vekk ved en feil av oss, og bryter ikke med våre bilderetningslinjer. Vi er lei oss for feilen som ble gjort, og har nå lagt bildet tilbake på siden, sier en Facebook-talsperson.

Etterhvert som bildet har spredd seg på sosiale medier, har også stadig flere nyhetsorganisasjoner plukket opp historien. En av dem er den britiske rikskringkasteren BBC.

«For noen er fotografiet et rørende bilde av foreldreomsorg og kjærlighet. Grunnen til at faren og sønnen er nakne, er at Fox (gutten) hadde salmonella. For andre er bildet i beste fall upassende, og i verste fall har det undertoner av pedofili», skriver de.

- Ingenting seksuelt Whitten ble sjokkert og skuffet over de negative reaksjonene, og la i et glødende innlegg ut hele historien bak bildet, og begrunnelsen for at det bør tåle dagens lys.

- Det er ingenting seksuelt eller utnyttende ved dette bildet. Jeg ble overrasket over hvor mange som gikk glipp av historien bak, og ikke engang gadd å se forbi nakenheten, skriver hun.

Hun forteller at hun ble rørt over hvor omsorgsfull Thomas (faren) var, der han satt i dusjen med sønnen deres og forsøkte å holde feberen hans nede.

- Thomas tilbragte flere timer i dusjen med ham. Han var så tålmodig, så kjærlig og så sterk med den lille sønnen vår i fanget sitt. Jeg gikk ut og hentet kameraet mitt, kom tilbake for å ta noen bilder og selvsagt ville jeg dele dem, skriver hun videre.

Rett og galt Den britiske avisa The Telegraph har også omtalt bildet i brede ordelag, og hadde en avstemning blant sine lesere på om de synes bildet var upassende.

94 prosent av de over 7000 personene som har svart, mener at fotografiet ikke er upassende.

Whitten oppsummerer det med at alle er forskjellige, og har ulike kompass for hva som er rett og hva som er galt.

- Min familie er kanskje annerledes enn din. Men det gjør ikke automatisk dine synspunkter rett, eller mine synspunkter feil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!