Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet av Linda-Marie (20) er likt av over 62 000

- Alle burde like sin egen kropp og kunne legge ut bilder fra stranda, sier hun.

NETTFARSOTT: Strandbildet av Linda-Marie Nilsson har spredd seg som ild i tørt gress på Facebook - til 20-åringens store overraskelse og glede. Foto: PRIVAT
NETTFARSOTT: Strandbildet av Linda-Marie Nilsson har spredd seg som ild i tørt gress på Facebook - til 20-åringens store overraskelse og glede. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Linda-Marie Nilsson (20) ante ikke hva som ventet henne da hun i går kveld la ut et bikinibilde av seg selv på Facebook, med teksten «Ja, ja, hvis alle med flate mager kan legge ut sine strandbilder, kan jeg det også!».

Nå, 20 timer seinere, har 62 000 «likt» bildet, rundt 800 har «delt» det, og over 2900 har kommentert det.

- Jeg er helt sjokkert, sier 20-åringen til Nyheter 24 om den overveldende responsen.

Svar Journaliststudenten forklarer på bloggen sin at hun postet bildet som svar på det hun opplever som en ensretting på det sosiale mediet.

- Jeg er så jævla lei av at jenter som ser ut som meg, ikke tør å legge ut sine sommerbilder, ikke tør å vise hvor vakre de er - iallfall ikke i min vennefeed. Der legger de tynne, små jentene ut bilder med sine kropper mot havet; de litt større legger ut bilder av bare havet, skriver hun.

- Alle burde like sin egen kropp og kunne legge ut bilder fra stranda, men slik er det dessverre ikke. Forhåpentligvis bidrar dette bildet til å bygge opp selvtilliten hos dem som ikke tør, sier hun.

- I min nettverden er kroppene uten trente mager og veldefinerte ribbein underrepresentert. Det ville jeg endre på, utjevne.

Får takk Linda-Marie opplyser at 95 prosent av de over 1000 e-postene hun har fått, er kommet fra jenter.

- De takker oppriktig for at jeg torde, skriver hun.

20-åringen, som er fra Skåne i Sør-Sverige, men studerer i Stockholm, forteller at hun gjennom oppveksten har hatt store komplekser på grunn av sin størrelse.

- Jeg har hatet kroppen min, og blitt mobbet for den siden jeg var seks år. Jeg husker hvordan det var å bli kalt «tjukka», skriver hun.

- Men jeg kommer aldri til å bli liten. Og det ønsker jeg ikke lenger. Jeg vil ikke endre meg når jeg har det bra - jeg vil isteden aksepteres som vakker.

- Har det fucking bra Linda-Marie understreker at hun nå liker kroppen sin.

- Kroppen min har det bra. Jeg spiser ikke kake til frokost, og jeg ligger ikke i sofaen hvert sekund jeg er våken. Jeg trener bra, jeg spiser bra, jeg har det fucking bra.

- Kroppen min er ikke til hinder for noe, og den er ikke ekkel, som folk har prøvd å fortelle meg i 20 år. Den er en lykkelig, formfull kropp som jeg ikke vil endre en døyt på lenger, blogger hun.

Linda-Marie understreker at hun ikke synes store kropper er penere enn smale.

- Jeg vil ha en miks på nettet, akkurat slik som verden ser ut i virkeligheten. Det skal ikke være modigere å vise fram en stor kropp enn en liten. Min kropp er ikke vakrere enn noen annens - den er like vakker.

REAGERTE: Linda-Marie sier hun postet bildet som svar på alle de flate magene på Facebook. Foto: PRIVAT
REAGERTE: Linda-Marie sier hun postet bildet som svar på alle de flate magene på Facebook. Foto: PRIVAT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!