Bildet av nyttårsfylla sammenliknes med mesterverk fra renessansen

- På rett sted til rett tid.

ET MESTERVERK?: Fotografen Joel Goodman var ute i gatene i Manchester på nyttårsaften da han kom over denne scenen. Et par dager senere har bildet blitt delt mange tusen ganger, og komposisjonen hylles. Foto: Joel Goodman
ET MESTERVERK?: Fotografen Joel Goodman var ute i gatene i Manchester på nyttårsaften da han kom over denne scenen. Et par dager senere har bildet blitt delt mange tusen ganger, og komposisjonen hylles. Foto: Joel Goodman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2015 har blitt til 2016, nyttårssnøen har lagt seg over store deler av landet og det samme har de verste etterdønningene etter festlighetene natt til fredag.

Også i Storbritannia har ting roet seg etter det store slaget, men ett minne kommer til å stå igjen som symbolet på feiringen på årets siste dag.

Øyeblikket

Fotograf Joel Goodman var ute i gatene i Manchester for å dokumentere hvordan byens festglade innbyggere gikk inn i det nye året, og et av øyeblikkene han fanget har nå blitt gjenstand for beundring verden over.

Bildet, som først dukket opp i en bildeserie hos Manchester Evening News, viser politiet som tilsynelatende pågriper en mann i forgrunnnen mens en kvinne står over og ser ut til å ha en mening om saken.

Til venstre ligger en blåkledd mann lettere henslengt på gata mens han strekker seg mot en ølflaske. Rett bak ham passerer en kvinne som stirrer rett inn i kameraet, og i bakgrunnen står en rekke nysgjerrige tilskuere.

I utgangspunktet en helt vanlig scene i den engelske storbyen, men som mange påpeker har det fanget essensen i den britiske nyttårsfeiringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer