Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet av Saffiyah som smiler rolig til høyreekstremisten deles av tusener

- Noen ganger er det bedre å smile enn å rope.

<b>EDL-DEMONSTRASJON: </b>Saffiyah Khan (t.v.) smiler i konfrontasjonen med demonstrant fra English Defence League (EDL). Foto: Joe Giddens /AP / NTB Scanpix
EDL-DEMONSTRASJON: Saffiyah Khan (t.v.) smiler i konfrontasjonen med demonstrant fra English Defence League (EDL). Foto: Joe Giddens /AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en demonstrasjon i Birmingham i Storbritannia lørdag, ble det tatt et bilde av Saffiyah Khan mens hun smiler til en demonstrant fra English Defence League (EDL).

Bildet har spredt seg hurtig på sosiale medier, og programleder Piers Morgan mente det var ukas bilde.

Det ble også delt av Jess Phillips, parlamentsmedlem fra Labour, som skrev «Hvem ser det ut som har makta her - the real Brummy (person fra Birmingham, journ.anm.) til venstre, eller EDL som dags-migrerte til byen vår og mislyktes med å integrere seg?»

English Defence League kaller seg selv antijihadismens fortropp, og er fremmedfiendlige, konservative og euroskeptiske med flittig bruk av ridderbilder og engelske flagg.

Spredte seg raskt

Phillips' tweet er sendt videre av 10 000, og bildet er senere omtalt av flere engelske medier, som The Guardian og BBC. Og artiklene er igjen delt av tusener på Facebook.

Flere fulgte hyllesten på Twitter. «Denne dama i Birmingham» skriver en, med klappende hender etter. Denne tweeten er også retweetet rundt ti tusen ganger.

«Dette er rett og slett den beste responsen på EDL-hat: Rolig, litt nonchalant, trassig og smilende», skriver en annen.

Khan overrasket over responsen

I ettertid har BBC fått tak i Saffiyah Kahn, som sa hun var overrasket over responsen. Hun sa også at hun gjerne skulle holdt seg unna, men at hun gikk mellom da hun så en annen kvinne omringet av rundt 25 store menn. Ifølge Khan hadde kvinnen ropt «islamofob» først.

- Han hevet fingeren mot fjeset mitt, det var veldig agressivt. En politimann var der, så da tok mannen bort fingeren sin. Men jeg ville ikke svart på en voldelig måte, sier hun til BBC.

EDL sier hun at hun avbrøt et minutts stillhet for terrorofre og kom med nazi-utrop.

Saffiyah Khan avviste at det var et minutts stillhet overfor BBC, og svarer at hun «bare Ikke liker når en har mange mot seg».

- Jeg følte meg ikke det minste truet av ham, sa hun til BBC.

- Noen ganger er det bedre å smile enn å rope. Jeg ropte endel, jeg skal ikke benekte det, men som regel er det et sterkere budskap, sier hun i en seinere video publisert på BBCs Facebook-sider.

Demonstrasjonen samlet omtrent hundre personer fra EDL.

Her er situasjonen med Saffiyah Khan på English Defence League-demonstrasjon sett fra en annen vinkel. &nbsp;Foto: Joe Giddens / AP / NTB Scanpix
Her er situasjonen med Saffiyah Khan på English Defence League-demonstrasjon sett fra en annen vinkel.  Foto: Joe Giddens / AP / NTB Scanpix Vis mer