Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet av snøsjiraffen går viralt, men det er bare ett problem ved det...

- Folk bør være mer kritiske, sier fotografen.

SNØ: Sjiraffen i dyp snø har fått bein å gå på på Facebook de siste dagene. Fotografen er oppgitt over at ikke alle virker å skjønne at det er manipulert. Foto: Jens Stolt
SNØ: Sjiraffen i dyp snø har fått bein å gå på på Facebook de siste dagene. Fotografen er oppgitt over at ikke alle virker å skjønne at det er manipulert. Foto: Jens Stolt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Vinter har fortsatt sine kalde klør i store deler av Europa, og i København var det både minusgrader og snø i lufta i den første helga i mars.

Kanskje det er nettopp derfor bildet til den danske fotografen Jens Stolt nå har gått viralt.

Bildet, som er publisert på Facebook, skal etter sigende være tatt på Bornholm, og har fått massiv oppmerksomhet.

- Bildet er godt

Kommentarene har haglet, og flere av de vitner om at mange tror bildet er ekte. Det får fotografen til å fnyse. Han mener det er for dumt at folk ikke skjønner at bildet hans er manipulert.

- Folk bør være mer kritiske, sier Stolt til Dagbladet.

Bildet, som ifølge Stolt har fått en solid omgang i Photoshop, var ment å være et illustrasjonsbilde på de store snømengdene som har lavet ned. Det er ikke en gang laget i år.

Men selv om han etterlyser litt kritisk sans hos folk som deler bildet hans i sosiale medier, er Stolt fornøyd med oppmerksomheten det før.

- Det viser jo at bildet er godt, og at det tjener sin hensikt, sier han.

Flittig brukt

Bildet har for alvor fått bein å gå på de siste dagene, men ikke alle har delt det like skjødesløst.

Miriam Hindsgaul, som er kommunikasjonsansvarlig hos Knuthenborg Safaripark, forteller at de er klar over at det er snakk om et illlustrasjonsbilde, og understreker at bildet ikke er tatt hos dem.

Hun legger overfor BT til at sjiraffene deres er ute og går hver dag selv om det snør.

Unntaket er når det er is på bakken da de langbeinte dyra kan slite med å holde seg oppreist.

IKKE SOM PLANLAGT: Reporter Ashley Jacobs fra kanalen KFMB skulle snakke om et arrangement på San Diego Zoo. En sjiraff i nærheten tok all oppmerksomheten. Video: KFMB via CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!