Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet av tidenes mest uheldige pekefinger går verden rundt

Israels statsminister kaster uheldig skygge over Angela Merkel.

UHELDIG FINGER: Tysklands forbundskansler Angela Merkel fikk «Hitler-bart» da Israels statsminister Benjamin Netanyahu pekte under en pressekonferanse de to holdt i dag. Foto: AFP / NTB Scanpix
UHELDIG FINGER: Tysklands forbundskansler Angela Merkel fikk «Hitler-bart» da Israels statsminister Benjamin Netanyahu pekte under en pressekonferanse de to holdt i dag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tysklands forbundskansler Angela Merkel ankom Israel i går for å diskutere blant annet Palestina og Irans atomprogram med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

I dag holdt de to statslederne en felles pressekonferanse på Kong David Hotell i Israel, og både Merkel og Natnyahu kunne nok ønske at både kamera og lys sto litt annerledes under arrangementet.

Lattervekkende Reaksjonene har ikke latt vente på seg på mikrobloggingstjenesten Twitter i dag.

De fleste bemerker seg at skyggen av Netanyahus finger kaster en skygge på Merkels overleppe bemerkelsesverdig lik Hitlers bart.

Det var det øyeblikket Natanyahu skulle peke på tvers av scenen, det snodige øyeblikket ble fanget opp av de mange video- og pressefotografene på pressekonferansen.

Det var trolig ikke meningen da de to statslederne diskuterte internasjonale politiske spørsmål og om konflikter i midtøsten-regionen.

Tostatsløsning Tyskland blir sett på som en av Israels viktigste allierte i Europa.

Merkel var selvfølgelig ikke til stede for å snakke om fortida de to landene i mellom, men om å oppfordre Natanyahu til en tostatsløsning med plaestinerne, samt om atomvåpen-samtalene med Iran.

Merkel understreket at Irans atomvåpen kan være en trussel for både Iran og Europa.


   
Hele Norges coronakart