Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Freya ble født syv uker for tidlig - smilte bredt likevel

Bildet av «verdens lykkeligste baby» tar verden med storm

Gjør deg klar for en sjarmoffensiv av de sjeldne.

SMIL TIL VERDEN: Dette gliset går sin seiersgang på internett etter mamma Laurie delte det på en blogg. Foto: Laurie Vinje
SMIL TIL VERDEN: Dette gliset går sin seiersgang på internett etter mamma Laurie delte det på en blogg. Foto: Laurie Vinje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brede smilet til fem dager gamle Freya erobrer verden.

Det var da mamma Lauren Vinje delte bildet av datteren, som i dag er to år, at den lille jenta ble en internettsensasjon.

Freya omtales nå som «verdens lykkeligste baby» takket være det brede gliset, og bildet av det nyfødte smilet hennes er delt mer enn 35 000 ganger på Facebook og har samlet over 300 000 likes så langt.

Freya ble født prematurt i 2014, etter bare 30 uker svangerskap, og veide såvidt over to kilo da hun først så verden. Mamma Lauren og pappa David forteller ABC News at det kom som et sjokk på dem da legene fortalte at fosteret i mammas mage hadde synkende puls og måtte hentes ut med keisersnitt umiddelbart.

Bekymringer til tross, bare fem dager senere skulle mamma fange et blinkskudd som to år senere skulle fange verden.

- Jeg pratet til henne der hun lå og sa «skal vi ikke sende et bilde til pappa?». Akkurat da jeg var i ferd med å ta bildet, kom dette enorme smilet hennes fram. Det ble et bilde jeg alltid har hatt lyst til å vise folk på grunn av hva det betyr for meg. Jeg ga en kopi til sykesøsteren, og da vi senere fikk vår andre lille jente, hang Freya fortsatt på pauserommet, forteller Lauren Vinje.

Hun har nå delt bildet på bloggen «Birth Without Fear» i håp om å berolige foreldre av andre for tidlig fødte barn. Ifølge ABC News skal bildet ha inspirert foreldre til å dele sine historier rundt bekymringene og gledene ved å få et barn til verden litt før planen.

27. november i år feirer Freya sin toårsdag, og mamma Lauren forsikrer om at det gode smilet fortsatt er med datteren - hver eneste dag.

- Helt ærlig, så er hun det beste som har skjedd oss. Vi går i butikken og hun er den vennligste lille jenta du kan tenke deg, og sier hei til alle. Hun er så morsom, og hun er så lykkelig. På det bildet hvor hun er fem dager gammel kan du se personligheten hennes, og du kan se på henne nå at hun fortsatt er den samme. Hun er fortsatt den lykkelige lille jenta på bildet, forteller en tydelig stolt mamma.

FØDT TO GANGER: Margaret Boemer var gravid i 16. uke da hun ble rådet av legene om å avslutte svangerskapet. Det gjorde hun ikke. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!