- Bildet burde gi flere forståelse for at leger kan synes det er vanskelig å henvise til abort

KrFs varaordfører la ut bilde av fosterdukke på Facebook.

FOSTERDUKKE: Dette bildet la KrFs varaordfører i Kristiansand, Jørgen H. Kristiansen ut på Facebook som et forsøk på å øke forståelsen av at leger kan ønske å reservere seg mot å henvise til abort. Bildet er angivelig en feilaktig framvisning av et tolv uker gammelt foster. Foto: Skjermdump
FOSTERDUKKE: Dette bildet la KrFs varaordfører i Kristiansand, Jørgen H. Kristiansen ut på Facebook som et forsøk på å øke forståelsen av at leger kan ønske å reservere seg mot å henvise til abort. Bildet er angivelig en feilaktig framvisning av et tolv uker gammelt foster. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette bildet la KrFs varaordfører ut på facebook for noen dager siden. På sosiale medier, som Facebook og Twitter har bildet skapt rabalder.

Under bildet av det som angivelig er en dukke av et foster, har varaordføreren skrevet følgende:

- Slik ser et 12 uker gammelt foster ut. Det gir i hvert fall meg grunnlag for refleksjoner når landet nå står mitt i en diskusjon om legers reservasjonsrett, skrev Kristiansen torsdag på sin Facebook-profil.

- Burde gi forståelse Overfor Dagbladet forklarer Kristiansen bildebruken på denne måten:

- Jeg stusset litt på debatten om reservasjonsretten og at frontene nå er så steile, og at det ikke oppleves som vanskelig at leger ikke kan henvise til abort.

- Du la ut bildet for å gjøre frontene mindre steile?

- Det ga jeg meg grunnlag for refleksjoner, at det ved 12 uker fortsatt er grunnlag for liv. Det er snakk om at leger, som på den ene siden skal redde liv, også må ta liv, sier han og legger til:

- Bildet burde gi flere forståelse for at leger kan synes det er vanskelig å henvise til abort, sier han til Dagbladet. - Falskt bilde Det var en kompis av ham som googlet og fant bildet før han la det ut. Bildet er antageligvis ikke en korrekt gjengivelse av et foster i uke 12. Ifølge flere nettsider skal bildet være en feilaktig framvisning av utviklingen til et 12 uker gammelt foster. Det etablerte nettstedet babyverden.no av forlaget Sandviks i Stavanger, framstiller et 12 uker gammelt foster slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer