Forsøpling i naturen

Bildet er tatt i norsk naturperle: - La dette bli en advarsel

Et av de største problemene for fuglene i byen.

FÅR IKKE SPIST: Denne anda ble fotografert denne uken, av en turgåer. Det har viklet en bånd rundt nebbet, slik at den ikke får spist. Foto: Anne Kari Norland
FÅR IKKE SPIST: Denne anda ble fotografert denne uken, av en turgåer. Det har viklet en bånd rundt nebbet, slik at den ikke får spist. Foto: Anne Kari Norland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anda på bildet ble nylig fotografert ved naturreservatet Østensjøvannet i Oslo. Den har satt fast et plastbånd rundt nebb og hals, slik at den ikke klarer å spise.

Turgåeren, som tok bilde av anda, forsøkte å fange den for å hjelpe den løs fra plastbåndet, men forteller at anda var for sky til at hun klarte å få tak i den.

Hun meldte det inn til Bymiljøetaten, som i samarbeid med Norsk Ornitologisk Forening forsøker å finne og hjelpe den. Vi har nå fått inn melding om at anda er funnet, og plastringen fjernet.

Stort problem

Viltforvalter for Bymiljøetaten i Oslo, Tea Turtumøygard, forteller til Dagbladet at de dessverre ofte får inn meldinger om fugler og andre dyr som har viklet seg inn i plast som folk legger fra seg i naturen

- Et av de største problemene er faktisk fiskesnører og fiskekrok som folk ikke tar med seg eller mister. Fuglene vikler dette rundt beina når de går i strandsonen, og det strammer og skjærer seg inn. Eller rundt nebbet, som i dette tilfellet.

Hun fortviler over at så mange tar lett på å slenge fra seg søppel, og spesielt plast, utendørs. Holdningskampanjene som etaten gjennomfører, ser ikke ut til å ha den ønskede effekten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer