Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet etter operasjonen som reddet babyens liv sprer seg over hele verden

De fleste jubler og deler som gale. Noen synes det er motbydelig.

NØDKEISERSNITT: Britiske Helen Aller, som selv er gravid i åttende måned, tok dette bildet av ei nybakt mor som måtte ha nødkeisersnitt for å redde babyens og eget liv. Foto: Helen Carmina Photography/www.facebook.com/carminaphotography
NØDKEISERSNITT: Britiske Helen Aller, som selv er gravid i åttende måned, tok dette bildet av ei nybakt mor som måtte ha nødkeisersnitt for å redde babyens og eget liv. Foto: Helen Carmina Photography/www.facebook.com/carminaphotography Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av ei mor og hennes baby bare tre dager etter at barnet ble født med keisersnitt har til nå blitt delt 59 000 ganger på Facebook, skriver Daily Mail.

Bildet har over 12 millioner visninger og det er likt av nær 200 000 mennesker.

Fotografiet er tatt av 29 år gamle Helen Aller fra Guernsey i Storbritannia som selv er gravid i åttende måned. Sort-hvitt-bildet er av ei nybakt mor som ønsker å være anonym. Babyen hennes ligger rett ved operasjonssåret etter et nødkeisersnitt som skal ha reddet både hennes og sønnens liv.

Tobarnsmora Helen Aller sier hun først fotograferte kvinnen for noen uker siden, da kvinnen fremdeles gikk gravid.

- Fryktelig redd - Hun fortalte meg hvor fryktelig redd hun var for å måtte ta keisersnitt. I helga gikk hun i fødsel, men måtte ha nødkeisersnitt etter å ha mistet mye blod. Hun ba meg om å komme over for å ta dette bildet som viser at hennes største mareritt viste seg å bli det som reddet hennes og sønnens liv, skriver Aller på Facebook.

Selv tilkjennegir den 29 år gamle fotografen at selv om hun tok dette rørende fotografiet, så er hun livredd for at hennes egen nært forestående fødsel ender i keisersnitt.

Aller synes responsen har vært overveldende. Mange uttrykker glede over at hun la ut bildet på Facebook, og deler sine egne keisersnitterfaringer med andre lesere.

Hun forteller at mora som er avbildet slett ikke i sine villeste fantasier hadde trodd at fotografiet skulle få så stor oppmerksomhet.

Det er likevel slik at ikke alle ser det rørende og vakre i bildet av babyen nært på moras underliv. Noen mener det er for seksuelt eksplisitt og derfor motbydelig.

- Helt utrolig Helen Aller forteller at hun er sjokkert over de negative bemerkningene et fåtall mennesker har klart å lire av seg etter at hun postet bildet.

SPRES VIRALT: Fotograf Helen Aller (29) tok bildet av babyen som ligger ved mors keisersnittarr. Foto: Privat
SPRES VIRALT: Fotograf Helen Aller (29) tok bildet av babyen som ligger ved mors keisersnittarr. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har mottatt meldinger hvor jeg er blitt kalt både det ene og det andre, sier 29-åringen som likevel velger å fokusere mest på de enormt mange positive tilbakemeldingene hun har fått.

- Responsen på bildet mitt har vært helt utrolig. Det er mer enn jeg kunne drømme om. Jeg bor på ei lita øy og jobber deltid som fotograf. Jeg er vanligvis heldig om hundre mennesker ser på et bilde jeg poster. Dette bildet har nådd over 12 millioner og stadig flere ser på det, sier Helen Aller i en epost til Dagbladet.
 
Mange mødre har uttrykt at de synes bildet er inspirerende. De kaller det «vakkert», spesielt på grunn av måten det drar oppmerksomheten mot operasjonssåret på.

- Jeg er ingen stor fan av å ha et arr tvers over nedre del av megeregionen, men jeg har lært å omfavne det fordi det er der mine babyer har kommet fra, kommenterer ei mor på Facebook.

- Jeg ler av kvinnen som sier hun ikke ville ha hatt sine barn så nær sitt kjønnsorgan. Virkelig? Kom barna med storken? skriver en annen.

- Jeg fikk sjokk - Reaksjonene har vært slik at jeg føler at det dreier seg om så mye annet enn dette fotografiet. Folk som har hatt liknende erfaringer har funnet en arena å ytre seg. Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget at keisersnitt oppleves som stigmatiserende. I mine øyne er det modig å gjennomgå noe sånt. Selv har jeg vært så heldig å ha hatt to vanlige fødsler så langt, og jeg er redd for å måtte gjennomgå et keisersnitt. Jeg ser på disse kvinnene som sterke, og jeg blir lei meg over at noen kan føle noe annet enn glede ved å bringe et barn til verden, uansett på hvilken måte det skjer, sier Aller til Dagbladet.

Siden fotografiet hennes begynte å ta av på sosiale medier, har Helen Aller blitt kontaktet av mennesker fra rundt om i verden som ønsker at hun skal fotografere dem. Folk fra Canada, australia og USA har tatt kontakt.

FULL STØRRELSE: Slik ser bildet ut, i den form fotograf Helen Aller postet det på Facebook.
FULL STØRRELSE: Slik ser bildet ut, i den form fotograf Helen Aller postet det på Facebook. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!