Coronaviruset i USA

Bildet går verden rundt

Stabssjefen ved sykehuset i Houston, Joseph Varon, har jobbet over 250 dager i strekk for å ivareta covid-19-pasienter. Thanksgiving-helga ble intet unntak.

TRØSTER PASIENT: Bildet av stabssjefen ved sykehuset i Houston som klemmer en pasient på intensivavdelingen for covid-19-pasienter har berørt mange. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB
TRØSTER PASIENT: Bildet av stabssjefen ved sykehuset i Houston som klemmer en pasient på intensivavdelingen for covid-19-pasienter har berørt mange. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotograf Go Nakamura har besøkt intensivavdelingen for covid-19-pasienter i Houston rundt 20 ganger, men blir aldri vant til det som møter ham.

- Å ta bilder som er for grafiske til å deles, treffe pasienter som er borte når man kommer tilbake uka etter - det er ikke mulig å bli vant til det, sier Nakamura til USA Today.

I helga feiret amerikanerne en uvanlig Thanksgiving preget av corona-pandemien, og Nakamura fanget øyeblikket som nå går verden rundt på kameraet sitt.

Mens tallene på antall innlagte covid-19-pasienter når nye høyder, og enkelte sykehus nærmer seg bristepunktet, fikk han være med stabssjef ved sykehuset i Houston, Joseph Varon, på vakt.

Bildet der Varon, pakket inn i fullt smittevernutstyr, omfavner det fotografen omtaler som en «tydelig ensom og sårbar» pasient, har fått stor oppmerksomhet i USA de siste dagene.

Ifølge Nakamura har stabssjefen en unik evne til å komme tett på pasientene. Han skal være kjent for å komme med oppmuntrende ord, men en klem er sjelden vare, forteller han.

THANKSGIIVING: Dr. Joseph Varon tar seg en velfortjent matbit på intensivavdelingen ved sykehuset i Houston lørdag. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB
THANKSGIIVING: Dr. Joseph Varon tar seg en velfortjent matbit på intensivavdelingen ved sykehuset i Houston lørdag. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Jobbet hver dag siden pandemien tiltok

Antallet covid-19-pasienter som behandles på sykehus i USA nådde fredag 90 000. I løpet av den siste måneden er tallet på innlagte doblet - og er nå på det høyeste så langt under pandemien, ifølge Reuters.

Smittetallene har de siste ukene vært økende i hele USA. Mandag formiddag er det registrert 13,7 millioner smittetilfeller. Over 273 000 mennesker har mistet livet så langt i pandemien.

Før helga uttalte Joseph Varon til CNN at han fryktet et nytt inntog av syke pasienter etter høytiden.

- Mine hovedbekymringer for de neste seks til tolv ukene er at hvis vi ikke gjør ting rett nå, kommer Amerika til å gå inn i den mørkeste tida i moderne amerikansk historie, sa han.

- Sykehuset mitt er fullt. Jeg åpnet akkurat to nye fløyer, slik at vi har plass de kommende dagene, fordi jeg vet at folk kommer til å bli syke etter Thanksgiving.

Varon fortalte til kanalen at fredag var hans 251. arbeidsdag på rad, på grunn av pågangen under pandemien. Verken han eller pasienten har foreløpig uttalt seg om bildene som ble tatt i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer