Coronaviruset i USA

Bildet går verden rundt

Stabssjefen ved sykehuset i Houston, Joseph Varon, har jobbet over 250 dager i strekk for å ivareta covid-19-pasienter. Thanksgiving-helga ble intet unntak.

TRØSTER PASIENT: Bildet av stabssjefen ved sykehuset i Houston som klemmer en pasient på intensivavdelingen for covid-19-pasienter har berørt mange. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB
TRØSTER PASIENT: Bildet av stabssjefen ved sykehuset i Houston som klemmer en pasient på intensivavdelingen for covid-19-pasienter har berørt mange. Foto: Go Nakamura / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotograf Go Nakamura har besøkt intensivavdelingen for covid-19-pasienter i Houston rundt 20 ganger, men blir aldri vant til det som møter ham.

- Å ta bilder som er for grafiske til å deles, treffe pasienter som er borte når man kommer tilbake uka etter - det er ikke mulig å bli vant til det, sier Nakamura til USA Today.

I helga feiret amerikanerne en uvanlig Thanksgiving preget av corona-pandemien, og Nakamura fanget øyeblikket som nå går verden rundt på kameraet sitt.

Mens tallene på antall innlagte covid-19-pasienter når nye høyder, og enkelte sykehus nærmer seg bristepunktet, fikk han være med stabssjef ved sykehuset i Houston, Joseph Varon, på vakt.

Bildet der Varon, pakket inn i fullt smittevernutstyr, omfavner det fotografen omtaler som en «tydelig ensom og sårbar» pasient, har fått stor oppmerksomhet i USA de siste dagene.

Ifølge Nakamura har stabssjefen en unik evne til å komme tett på pasientene. Han skal være kjent for å komme med oppmuntrende ord, men en klem er sjelden vare, forteller han.

Jobbet hver dag siden pandemien tiltok

Antallet covid-19-pasienter som behandles på sykehus i USA nådde fredag 90 000. I løpet av den siste måneden er tallet på innlagte doblet - og er nå på det høyeste så langt under pandemien, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer