Bildet sjokkerte - tatt i løgn

Bildet ble delt av politiet på Facebook. Men historien bak bildet skulle vise seg å være en helt annen sannhet enn den som ble fortalt.

FALSK: Historien som ble delt i et Facebook-innlegg var falsk. Moren til gutten har nå fått millionerstatning. Foto: The Fraternal Order of Police/ Facebook
FALSK: Historien som ble delt i et Facebook-innlegg var falsk. Moren til gutten har nå fått millionerstatning. Foto: The Fraternal Order of Police/ Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bildet, som ble publisert på Facebook av politiet, står en politikvinne med en liten gutt i armene.

I det samme Facebook-innlegget som bildet skrev politiet følgende om hva som hadde skjedd med gutten:

«Barnet hadde gått seg vill under de voldelige opptøyene i Philadelphia og vi fant ham vandrende barføtt rundt i et område som var preget av lovløshet», het det i Facebook-innlegget.

Det var imidlertid ikke sant, og nå har moren til den lille gutten, Rickia Young, fått en erstatning på 2 millioner dollar. Det tilsvarer omtrent 17 millioner norske kroner. Det skriver NBC News.

Tok barna

Hendelsen som har rystet Philadelphia skjedde den 27. oktober 2020. På den tiden var det store opptøyer i Philadelphia, som følge av at politiet hadde skutt og drept 27-åringen Walter Wallace Jr.

Ifølge advokaten til Rickia Young, kjørte hun den dagen inn i et område der protestene fant sted. I baksetet satt den to år gamle sønnen hennes og nevøen hennes som var i tenåra.

Da Young skjønte at hun hadde havnet i et urolig område, prøvde hun å snu bilen. I det samme ble hun omringet av flere politibetjenter som knuste rutene på bilen hennes.

Politiet rev moren ut av bilen og la henne i håndjern. Hele hendelsen har blitt dokumentert gjennom mobilopptak.

Begge barna ble tatt fra henne, og de var avskilt i timevis fra Young.

FACEBOOK: Bildet ble publisert i et Facebook-innlegg av The Fraternal Order of Police. Dette var posten i sin helhet. Foto: Skjermbilde/ The Fraternal Order of Police/ Facebook
FACEBOOK: Bildet ble publisert i et Facebook-innlegg av The Fraternal Order of Police. Dette var posten i sin helhet. Foto: Skjermbilde/ The Fraternal Order of Police/ Facebook Vis mer

Falsk historie

To dager seinere dukket bildet opp av politikvinnen som bærer på Yongs to år gamle sønn. Bildet ble lastet opp i en Facebook-post av en av USAs største politifagforeninger, The Fraternal Order of Police.

I innlegget delte de en helt annen historie av hendelsen enn det som faktisk skjedde.

«Det eneste politikvinnen fra Philadelphia Police bekymret seg for, var å beskytte barnet … Vi er ikke fienden deres. Vi er det eneste som står mellom orden og anarki», heter det i innlegget.

Facebook-posten har seinere blitt tatt ned igjen.

DØDE: 42 år gamle Derrick Scott døde etter å ha blitt holdt fast av politiet i 13 minutter. Nå er videoen av pågripelsen frigitt. Video: Oklahoma City Police Department / AP Vis mer

- Utilgivelig

Borgermesteren i Philadelphia, Jim Kenney, har reagert kraftig på politiets behandling av Yong. Han omtaler hendelsen som «helt forferdelig» og «utilgivelig».

- Denne forferdelige hendelsen, som aldri skulle ha skjedd, gjør forholdet mellom politiet og borgerne mer anstrengt, sier borgermesteren i en uttalelse.

Ifølge Kenney har saken nå blitt grundig etterforsket noe som resulterte i en millionerstatning til moren.

- Jeg håper at etterforskningen av politiets handlinger kan hjelpe Young og hennes familie med å komme videre, sier borgermesteren.

Politiet selv tar også avstand fra hendelsen. Politikommissær Danielle Outlaw har uttalt at «politibetjentene har skapt et miljø som terroriserte Rickia Young, familien hennes og de andre som var til stede.»

En talsperson for bystyret i Philadelphia har seinere bekreftet at to politibetjenter har fått sparken etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer