<strong>SKAPER RASERI:</strong> Dette bildet får folk til å rase. Nå kommer troféjakt i søkelyset igjen. Foto: Legelela Safaris
SKAPER RASERI: Dette bildet får folk til å rase. Nå kommer troféjakt i søkelyset igjen. Foto: Legelela Safaris Vis mer

Bildet skaper raseri: - Skam dere!

«Hardt arbeid under Kalahari-sola ... Bra jobbet. En monsterløve.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kanadiske ekteparet Carolyn og Darren Carter hadde trolig ikke sett for seg hvilke reaksjoner de skulle stå overfor etter å ha vært på jakt i Sør-Afrika:

Bildet av de to, postet på turarrangøren Legelela Safaris' Facebook-side, skaper raseri verden over. Bildet viser ekteparet ha et romantisk øyeblikk bak en praktfull, men død løve - skutt under troféjakt.

Under bildet har selskapet skrevet «Hardt arbeid under Kalahari-sola ... Bra jobbet. En monsterløve», skriver kanadiske National Post.

Ifølge avisa er bildene nå fjernet, men raseriet har likevel ikke latt vente på seg.

Raseri

Det hele startet da britiske tabloidaviser fikk tak i bildet, og satte det på trykk under tittelen (fritt oversatt) «Parets glede etter å ha slaktet dyr».

Så kom reaksjonene.

Først og fremst på sosiale medier, der bildene er hyppig delt og fordømmes. Blant annet lyder et innlegg på parets Facebook-side slik:

- Deres forkastelige jaktbilder har skapt overskrifter. Dere er ingen helter, dere er kjeltringer. Dere må skamme dere, skriver en bruker ifølge kanadiske Global News.

Eduardo Goncalves, som har stiftet en organisasjon med mål om å få slutt på troféjakt, reagerer også sterkt.

- Det ser ut som denne løven var et tamt dyr som ble drept i en innhengning, avlet fram bare for å være med på dette bildet, sier han til The Independent.

Han fortsetter:

- Dette paret bør skamme seg.

Ikke første gang

Paret selv har avslått å kommentere saken, da det er «for politisk», ifølge National Post.

Legelela Safaris tar inntil 25 000 for sine turer, der man blant annet kan jakte på sjiraff, sebra, leopard, elefant, nesehorn og løver.

Det er ikke første gang at denne typen jakt skaper voldsomme reaksjoner.

Det er bare noen få år siden at drapet på løven Cecil (13) skapte raseri verden over. Den tamme løven, som både var turistmagnet og del av et forskningsprosjekt, ble lokket ut av en nasjonalpark og skutt med armbrøst.

Da dyret ikke ble drept av skuddet, skal de ha jaget på løven i mer enn 40 timer før de til slutt klarte å skyte og drepe den med en pistol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer