Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet som avslører klimakatastrofen i Los Angeles

- Et av de største utslippene vi har oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tusentalls familier ble evakuert fra sine hjem i Los Angeles etter at en omfattende gasslekkasje ble oppdaget nær nabolaget Porter Ranch den 23. oktober.

Myndighetene har også opprettet et flyforbud over området der metangassen fortsetter å sive ut av et undergrunnslager eid av firmaet Southern California Gas Co, skriver Time.

Nå viser en ny video publisert av organisasjonen Enviromental Defense Fund (EDF) omfanget av lekkasjen som hittil har ført til at over 68 millioner kilo med metangass har sluppet ut i luften.

Som en vulkan I videoen stiger den usynlige gassen opp fra bakken som restene etter et vulkanutbrudd i området som ligger nordvest i Los Angeles.

Washington Post viser til kilder som omtaler utslippet av drivhusgasser som tilsvarende det seks kullfabrikker, eller 7 millioner biler, slipper ut på 20 år.

- Dette er en av de største lekkasjene vi noen gang har oppdaget. Gassen kommer ut i enorme mengder, helt uhindret, sier California-direktør i EDF, Tim O'Connor, om lekkasjen som ikke viser noen tegn til å ta slutt.

Ukjent årsak Årsaken til lekkasjen er ennå ukjent, men Southern California Gas Co hevder at den kan ha blitt utløst av et mislykket boreprosjekt.

- Vi erkjenner hva dette kan bety for miljøet, skriver firmaet i en pressemelding til Californias guvernør Jerry Brown.

Tapet deres er, ifølge Washington Post, estimert til å være på et titalls millioner dollar.

Firmaet har også betalt for midlertidig bosetning av over 2000 beboere fra nabolaget som ligger i den nordvestlige delen av Los Angeles, skriver Los Angeles Times.

Et nederlag for California Foruten lokale og potensielt globale følger, er lekkasjen et tap for guvernør Brown og hans organisasjon.

Statens myndigheter har forsøkt å implementere landets tøffeste regime på å begrense utslipp fra fabrikker. De har også satset stort på fornybar energi, skriver Washington Post.

- Vi jobber for å stoppe utslippene. Dette har vært urovekkende å overvære, sier David Clegern, en representant fra staten, ifølge avisa.

 EVAKUERT:  Mange hjem er fortsatt evakuert etter en massiv gasslekkasje i navolaget Porter Ranch i Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / DAVID MCNEW
EVAKUERT: Mange hjem er fortsatt evakuert etter en massiv gasslekkasje i navolaget Porter Ranch i Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / DAVID MCNEW Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media