Bildet som oppsummerer verden vi lever i

Forsøker å ta seg inn i «Festning Europa».

FESTNING EUROPA: Afrikanere sitter på grensegjerdet mellom eksklaven Melilla og Marokko. Flere hundre forsøkte å krysse grensene i går. Til høyre ser dere en grensevakt som forsøker å få gjerdehopperne ned. Foto: REUTERS/Jose Palazon/NTB Scanpix
FESTNING EUROPA: Afrikanere sitter på grensegjerdet mellom eksklaven Melilla og Marokko. Flere hundre forsøkte å krysse grensene i går. Til høyre ser dere en grensevakt som forsøker å få gjerdehopperne ned. Foto: REUTERS/Jose Palazon/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går sto José Palazón en arbeider i gruppa Pro. De. In Melilla og, som kjemper for innvandreres rettigheter og tok dette bildet.

Han står i den spanske eksklaven Melilla helt nord på Marokkos kyst i Nord-Afrika.

Like foran seg står hvitkledde golfere og slår ut fra 9-hullsbanens tee. Bare meter unna forsøker desperate mennesker å komme seg over det seks meter høye gjerdet som skiller Marokko fra den autonome eksklaven.

- Bare i Melilla - Innvandrere på gjerdet, utvisninger av landet, og en runde golf. Bare i Melilla, skrev Palazón på Twitter.

Til den spanske avisa El Pais, sier han:

- Det var et bra øyeblikk å ta et symbolsk bilde på. Bildet viser situasjonen slik den her - forskjellene som er og alle de grusomme tingene som skjer her, sier han.

Bildet har også blitt flittig delt på sosiale medier.

200 mennesker skal ha forsøkt å komme seg over gjerdet i går, ifølge Spanias innenriksdepartement. 20 mennesker kom seg inn i enklaven, mens 70 mennesker ble sittende på de høye gjerdene i flere timer.

Det har vært utallige forsøk i år på å komme seg over gjerdene til det som kalles «Festning Europa» av kritikere av EUs asylpolitikk.

Stormet I mai ble grensegjerdene stormet av over tusen afrikanere som forsøkte å krysse grensa inn til enklaven.

400 av dem greide å komme seg gjennom.

Spanske og marokkanske grensevakter samarbeider for å stanse migrantene.

Forrige uke kom det rystende videobilder fra den samme organisasjonen som viser grensevakter som brutalt banker opp de som prøver å komme seg over gjerdet. Den spanske regjeringen har forsvart det spanske politiet, og mener videoen er manipulerende.

Svært mange av de afrikanske migrantene har reist i måneder, noen ganger år, for å komme til grensa, skrev Dagbladet Magasinet i en reportasje fra 2005.