Bildet som skaper raseri i Europa: - Nye SOS Rasisme sprer jødehat og nazistempler det jødiske samfunnet

Fransk SOS Rasisme og europeiske antirasister krever at den norske avleggeren legger ned, og stanser bruken av den gule hånda.

KREVER NEDLEGGELSE: Lederen av franske SOS Racism er ikke nådig i sin kritikk av norske Nye SOS Rasisme, etter at organisasjonen ville nekte en appellant fra det jødiske miljøet å tale i Bergen, før de markerte overgrepene mot jøder med slagordet "Sionisme er rasisme": - Skift navn, sier Dominique Sopo. Foto: SOS Racism og faksimile fra nyesos.no
KREVER NEDLEGGELSE: Lederen av franske SOS Racism er ikke nådig i sin kritikk av norske Nye SOS Rasisme, etter at organisasjonen ville nekte en appellant fra det jødiske miljøet å tale i Bergen, før de markerte overgrepene mot jøder med slagordet "Sionisme er rasisme": - Skift navn, sier Dominique Sopo. Foto: SOS Racism og faksimile fra nyesos.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye SOS Rasisme forsøker å bygge seg opp som en ny, landsdekkende organisasjon i Norge, med lokallag og cafeer for ungdom i flere store byer.

Nå får organisasjonen flengende kritikk fra europeiske antirasister, etter et arrangement for å minnes Krystallnatten og overgrep mot jøder 9. november.

Den franske SOS Racisme og den europeiske antirasistiske paraplyorganisasjonen EGAM, ber den norske organisasjonen Nye SOS Rasisme endre navn, slutte å bruke den gule hånda som symbol - og aller helst legge ned.

- Det er med forundring at Frankrike SOS Racisme hører at Nye SOS Rasisme har bestemt seg for å boikotte seremonien for å minnes Krystallnatten i Bergen, på grunn av tilstedeværelsen fra medlemmer i det jødiske miljøet i Norge, sier lederen Dominique Sopo i en uttalelse.

Ifølge arrangørene stilte Nye SOS Rasisme i stedet opp og ropte slagord mot arrangementet i Bergen.

- Sionisme er rasisme Bakgrunnen er en strid mellom Nye SOS Rasisme og andre organisasjoner om hvordan markeringen for å minnes jødeforfølgelsene skal avvikles i norske byer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer