Bildet som viser blodbadet i konserthuset Bataclan

Her døde minst 89 mennesker.

BLODBAD: Dette bildet er tatt på innsiden av konserthuset Bataclan. Det viser et blodbad. Foto: Mirrorpix
BLODBAD: Dette bildet er tatt på innsiden av konserthuset Bataclan. Det viser et blodbad. Foto: MirrorpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette bildet fra innsida av konserthuset Bataclan, hvor minst 89 mennesker mistet livet under terrorangrepene fredag, er et forferdelig syn.

Under konserten der Eagles of Death Metal spilte, kan det ha vært så mange som 1500 mennesker. Klokka 21.40 tok tre terrorister seg inn i bygningen. De etterlot seg en massakre.

Gjerningsmennene skjøt vilt rundt seg og tok 100 gisler. Da politiet stormet bygningen rundt to timer seinere, detonerte de alle sine selvmordsbombevester.

Dagbladet har tidligere publisert en video av øyeblikket da gjerningsmennene går til angrep på konserten.

Livredde Konserten var siste stopp for terroristene. Før dette hadde de skutt parisere og turister som satt på kafeer langs gatene i verdensmetropolen.

- Det var kaos. Alle kastet seg på gulvet og instinktet overtok. For hvert skudd prøvde vi å krype så langt som mulig bort fra angriperne. Sammen med flere andre forsøkte jeg å ta meg ut en nødutgang på høyre side av scenen, forteller en av de overlevende til avisa Le Figaro.

- Folk var livredde. Vi gjorde alt vi kunne for å overleve, fortsetter han.

Drept på vei ut Time magazine har snakket med venner av - og familien til offeret Elodie Breuil (23). Dagbladet har tidligere skrevet saker om konsertdeltakernes forferdelige historier.

En av vennene hennes forteller at han befant seg tre meter fra Elodie da skytingen startet, men at han mistet venninna i kaoset og panikken som oppsto.

Vennen kastet seg i bakken, mens andre løp mot en nær nødutgang. Til magasinet forteller vennen videre at en mann rett ved ham virket fullstendig paralysert, og at han derfor tok ham i hånda og dro ham med seg mot utgangen.

Men på løpeturen mot døra ble denne mannen skutt.

- Blodpøl med døde mennesker Elodies venn kom seg likevel uskadd ut, og fant de andre vennene på utsida av lokalet. Alle var der, bortsett fra Elodie, forteller han.

Time magazine har også snakket med 23-åringens storebror, Alexis Breuil, som sier:

- Kan du forestille deg det? En dag er du en fornøyd tenåring som spiller dataspill. Den neste dagen ligger du i en blodpøl med døde mennesker på alle kanter.

Løp for livet Videoer som er publisert på nettet viser hvordan personer desperat forsøkte å flykte fra nattklubben, mange hardt skadd.

Et vitne har overfor Le Figaro beskrevet tilstandene utenfor nattklubben.

- Vi kunne fortsatt høre skudd ute på gata. Som alle andre løp jeg mot Bastille. Jeg dro hjem, og har det fint. Andre kan ikke si det samme.

Politiet stormet konserthallen rundt halv ett. Terroristene sprengte da seg selv i lufta. Så langt er det bekreftet at 89 personer mistet livet i terrorangrepet der.