Bildet som viser Europas ekstreme situasjon

Gamle varmerekorder faller som fluer i sommer. I Norge har tørken sørget for at 38 000 dyr mangler fôr.

TØRKE: Dette bildet fra EU-kommisjonen viser hvor mye tørke det er i Europa. Informasjonen bildet baserer seg på, er innhentet de ti første dagene i juli.
TØRKE: Dette bildet fra EU-kommisjonen viser hvor mye tørke det er i Europa. Informasjonen bildet baserer seg på, er innhentet de ti første dagene i juli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke ble gamle varmerekorder slått på flere kontinenter. Både i Canada, Tbilisi i Georgia, Algerie, Sydney og California ble det satt nye rekorder, ifølge BBC. Temperaturen på 51,3 grader i Algerie, kan være det varmeste noensinne målt på det afrikanske kontinentet.

Her hjemme har tørken ført til en akutt fôrkrise i landbruket. Avlingene av gras som skulle ha blitt til fôr for buskapen over vinteren, er ødelagte. Engene dyra skulle ha gresset på i sommer, står også tørre og skrinne.

Noen bønder må slakte ned store deler av buskapen. For andre er eneste mulighet å kjøpe importert fôr, selv om det vil koste.

38 000 dyr mangler fôr

- Nå ringer det kanskje 40-50 personer i løpet av en dag for å spørre etter grovfôr, sier fôrimportør Alf Steinhovden til Dagbladet.

Ifølge fôrformidlingen.no, tjenesten som er opprettet for å koble de som har overskuddsfôr med de som mangler fôr, er det nå 38 500 dyr som mangler fôr i Norge.

Det er etterlyst 138 000 rundballer gjennom nettsiden. På tilbudssiden er det foreløpig kun 16 000 tilgjengelig, i tillegg til 16 000 tonn med høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer