Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildet vekker avsky. - Politisk slagmark

Trump-parets bilde med Paul Anchondo (2 md.) har vakt oppsikt. Nå snakker babyens tante ut.

LÅNEBABY: Donald og Melania Trump poserer sammen med lille Paul Anchondo, etter at to medarbeidere av presidenten hentet ham hos familien. Til venstre guttens onkel Tito Anchondo. Foto: FLOTUS/Twitter
LÅNEBABY: Donald og Melania Trump poserer sammen med lille Paul Anchondo, etter at to medarbeidere av presidenten hentet ham hos familien. Til venstre guttens onkel Tito Anchondo. Foto: FLOTUS/Twitter Vis mer

President Donald Trumps besøk til El Paso har vakt sterke reaksjoner, og presidenten får nå massiv kritikk for et bilde kona Melania postet i sosiale medier.

På bildet holder Melania en baby, mens de smiler og Trump gir en tommel opp.

Bildet er lagt ut etter et besøk på sykehuset University Medical Center, der de skadde etter massakren i El Paso er innlagt. 22 mennesker ble skutt og drept på Walmart av en 21-åring, tilsynelatende motivert av hvit-makt-tanker og rasisme.

Barnet er Paul Anchondo, som overlevde kjøpesentermassakren. Foreldrene, Andre og Jordan Anchondo, ble drept, skriver The Guardian.

Bildet av Trump-paret med babyen har vakt avsky.

Baby Paul ble selv skadd i massakren. Fingrene ble knekt da moren prøvde å beskytte sønnen og falt over ham. Faren prøvde å skjerme kona ved å dukke ned, men begge døde.

- Tid for å sørge

Nå forklarer Pauls tante, Elizabeth Terry, overfor The Guardian hvorfor hun ikke ville være med på presidentmøtet.

- Det er familier og ekte liv som ble ødelagt. På dette tidspunktet trenger vi å fokusere på sorgprosessen. Ikke diskutere politikk. Det er tiden for å sørge nå, sier Terry, som er søsteren til Jordan, babyens mor.

Broren til avdøde Andre, Tito Anchondo, var til stede under sykehusbesøket. Han har også støttet Trump, og mener folk misoppfatter presidentens tanker.

Terrys side av familien valgte å ikke møte opp til presidentbesøket, og har ikke kommentert hva de tenker om bildet eller Trumps retorikk.

- Vi valgte å holde oss politiske nøytrale og fokusere på barna og sorgprosessen. For oss var det ikke tidspunktet for å ta opp en slik sak. Vi ønsker ikke å bli kastet ut på en politisk slagmark mens vi prøver å komme til hektene igjen, sier Terry.

KONDOLERER: President Donald Trump sier at det må bli slutt på masseskytinger. Video: CNN Vis mer

- Forferdelig mareritt

Søsteren forteller at Jordan, Pauls mor, hadde følt at hennes viktigste jobb var å være mor og sørge for at hennes tre barn hadde det bra. Bare dager etter skytingen i El Paso, hadde ett av parets barn sin første skoledag.

Nå forbereder familien seg til begravelse.

- Det vil bli en av de verste dagene i deres liv, sier Terry.

Under sykehusbesøket ønsket presidentparet også å møte de åtte overlevende som var innlagt der onsdag, men det lot seg ikke gjøre; tre var i for dårlig tilstand eller snakker ikke engelsk, mens de resterende fem avslo.

Kritikk for besøk

En rekke lokalpolitikere erklærte at Trump ikke var velkommen i El Paso etter skytingen. Mange demonstrerte i byen under presidentbesøket, med paroler som anklaget Trump for å spre hat og rasisme, og krevde strengere våpenlovgivning.

Flertallet av innbyggerne i El Paso, og også ofrene i massakren, er latinamerikanere, og mange mener presidentens sympatierklæringer lyder hult når han tidligere har brukt ordet «invasjon» for å beskrive nettopp latinamerikanere som prøver å ta seg til USA.

En annen av baby Pauls tanter, Deborah Anchondo, har tidligere gått hardt ut på Facebook - mot dem som kritiserte Trumps besøk.

- Jeg mistet broren min og svigersøsteren min på lørdag. Min familie og jeg lever et forferdelig mareritt. Besøket fra presidenten vil oppleves som trøstende for min familie, skrev hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media