Corona-pandemien

Bildet vekker oppsikt

Ikke bare på grunn av comebacket.

FEIRING: Ri Sol-ju og Kim Jong-un sammen med flere hundre andre nordkoreanske samfunnstopper på Den skinnende stjernes dag tirsdag. Foto: KCNA/Reuters/NTB
FEIRING: Ri Sol-ju og Kim Jong-un sammen med flere hundre andre nordkoreanske samfunnstopper på Den skinnende stjernes dag tirsdag. Foto: KCNA/Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det vakte betydelig oppsikt da Kim Jong-uns kone Ri Sol-ju tidligere i uka plutselig var tilbake ved sin manns side offentlig - etter ikke å ha vist seg på over et år.

Sol-ju har også flere ganger tidligere vært borte i lengre perioder. Denne gangen ble det spekulert på om hun var gravid eller hadde helseproblemer. Ifølge etterretningen hos erkefienden Sør-Korea unngikk hun offentligheten på grunn av coronafrykt.

Men brått satt hun der altså, blant hundrevis av samfunnstopper, de aller fleste menn. Anledningen var feiringen av Den skinnende stjernes dag 16. februar - til minne om fødselsdagen til Kim Jong-il, Jong-uns far og forgjenger som Nord-Koreas leder.

- Da generalsekretæren ankom teatrets auditorium sammen med sin kone Ri Sol-ju til velkomstmusikk, brøt alle deltakerne ut i tordnende hurrarop, melder den nordkoreanske statlige kanalen KCNA, ifølge News.com.au.

Ikke engang på lista

Det andre store spørsmålet som melder seg når man ser på bilder fra seansen, er:

Hvorfor har ingen av de flere hundre deltakerne, som sitter skulder ved skulder, munnbind på seg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer