Neshorn:

Bildet vekker oppsikt

Vant pris etter neshorn-eksperiment.

OPP-NED: Her fraktes et neshorn opp-ned ved hjelp av et helikopter. Gallo Images/REX/NTB
OPP-NED: Her fraktes et neshorn opp-ned ved hjelp av et helikopter. Gallo Images/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et forskningsteam har testet et nytt eksperiment på svarte neshorn i Sør-Afrika, som innebar at dyrene ble fraktet på forskjellige måter, blant annet opp-ned, skriver CNN og BBC.

Teamets uortodokse forskning har tiltrukket seg mye oppmerksomhet, mye på grunn av bildene som har blitt tatt av dyrene. Like før helgen fikk forskningsteamet utdelt «Ig Nobelprisen» for arbeidet deres.

Denne prisen må ikke forveksles med det vi kjenner som den vanlige og prestisjetunge Nobelprisen, da Ig-versjonen er ment som en humoristisk pris.

Den årlige Ig Nobelprisen har blitt opprettet av vitenskapsmagasinet Annals of Improbable Research (Årbok for usannsynlig forskning) i 1991.

Prisene går til enkeltmennesker, eller grupper som har utført det vi omtaler som vitenskapelige eksperimenter, som kan få folk til å le, men også til å tenke seg om.

Hang neshorn opp-ned

Forskningsteamet som vant en av årets Ig Nobelpriser, undersøkte om det var bedre for neshorn å fraktes om de ble snudd opp-ned under transport.

Svarte neshorn er utrydningstruet og blir forflyttet over store områder hvert år, for å sikre genetisk mangfold i avl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer