Bildet viser «den nye krisa»

Siste rykte i grensekonflikten mellom Hviterussland og nabolandene: Ekstrafly med flyktninger fra Afganistan neste trekk.

I VÆPNET KLEMME SIDEN 8. AUGUST: Væpnede hviterussiske soldater med ryggen til, polske soldater på den andre siden og flyktninger fra Afghanistan i midten - en håpløs situasjon i ingenmannsland mellom to naboland i konflikt. Foto: Wojtek Radwanski, AFP/NTB.
I VÆPNET KLEMME SIDEN 8. AUGUST: Væpnede hviterussiske soldater med ryggen til, polske soldater på den andre siden og flyktninger fra Afghanistan i midten - en håpløs situasjon i ingenmannsland mellom to naboland i konflikt. Foto: Wojtek Radwanski, AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den dramatiske situasjonen i Afghanistan bidrar allerede til at den alvorlige flyktningkonflikten eskalerer mellom Hviterussland og de tre nabolandene i vest: Polen, Litauen og Latvia.

Et eksempel på den dramatiske situasjonen for folk på vandringen uten å være velkomne, er begrenset til 30 inneglemte kvadratmeter i ingenmannsland mellom Hviterussland og Polen ved landsbyen Usnarz Gorny.

Med ryggen til: et titalls bevæpnede hviterussiske soldater. De 32 afghanske flyktningene, den yngste 15 år, er ikke velkomne tilbake til Hviterussland, der de kom fra 8. august. Altså for tre uker siden.

På den andre siden av den militære mini-enklaven: Like mange bevæpnede polske soldater. Afghanerne er heller ikke velkomne inn i Polen.

Det polske forsvaret har satt inn 900 ekstra soldater for å stoppe flyktningestrømmen fra Hviterussland.

400 km piggtrådgjerde

Og den polske forsvarsministeren sa for noen dager siden at Polen skal sette opp et 2,5 meter høyt piggtrådgjerde de 400 grensekilometrene mot Hviterussland.

Latvias forsvar har rullet ut piggtråd i sitt grenseområde mot Hviterussland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer