Bildrapsdømt fikk lappen av Aetat

Involvert i ny dødsulykke i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 1998 villmannskjørte 34-åringen i hjel en 16 år gammel mopedist. For dette sonet brumunddølen to år og ni måneder i fengsel for uaktsomt drap. Etter endt soning fikk han ifølge VGs kilder førerkort betalt av Aetat.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, hadde ikke mannen førerkort tidligere.

Natt til i går var han involvert i en ny trafikkulykke mellom Rudshøgda og Sjusøen - der kameraten hans omkom.

- De har kjørt en høyresving og en venstresving, skrenset langt og gått kast i kast over en plen, før de havnet oppå en hekk. Det har gått veldig fort, sier lensmannsførstebetjent Geir Weium til avisa.

34-åringens kamerat var passasjer, og ble slengt ut av bilen. 34-åringen varslet selv politiet og har erkjent at han satt bak rattet.

I dommen fra 1999 karakteriserer herredsretten 34-åringens kjøring som grov uvettig og hensynsløs og la merke til at den domfelte viste «skremmende likegyldighet». Samme dag ble brumunddølen dømt for 15 tilfeller av kjøring uten førerkort, to promillekjøringer og for å ha kjørt fra politiet. Men Aetat sier de ikke kunne ta hensyn til dette da de betalte mannens førerkort.

- Når folk er dømt og har sonet ferdig, skal du ut i samfunnet igjen og så fort som mulig i jobb. Når vi har gitt ham et sertifikat, er det 99 prosent sikkert at det ligger en jobb i den andre enden. Trafikksikkerheten vurderes ikke av oss, sier fylkesarbeidssjef Tore Nybakk i Hedmark til VG.

Ulykkesbilen i 1998 var tyvlånt fra kameraten som døde i går.