Bildrapssiktet 41-åring gråt da han erkjente straffskyld

Innrømmet at han stod bak massekollisjonen i Lier. Nektet for at han fyllekjørte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Den 41 år gamle polske mannen erkjente straffskyld for uaktsomt bildrap da han i dag møtte til fengsling i Drammen tingrett. Han gråt da ble konfrontert med den alvorlige siktelsen.

- Det stemmer at han erkjente straffskyld i fengslingsmøtet. Til politiet har han forklart at han ikke husker så mye av hendelsen. Men han valgte likevel å erkjenne straffskyld her. Så får man vurdere riktigheten av det i ettertid, sier hans forsvarer Karstein Gjone til Dagbladet.

41-åringen ble varetektsfengslet i fire uker.

Mannen er også siktet for å ha kjørt i beruset tilstand. Dette nekter han for. Han er også siktet for brudd på tolloven, da det var over 1000 liter øl og 130 liter brennevin i bilen hans. Dette erkjente han straffskyld for.

- Han sier at han ikke har vært påvirket. Det er gjort en klinisk undersøkelse som ikke viser tegn til at han var påvirket, så får man se hva de endelige undersøkelsene viser, sier Gjone.

41-åringen, som ble pågrepet etter å ha stukket fra massekollisjonen mellom Liertoppen og Asker i morgenrushet, gråt da han ble konfrontert med siktelsen.

- Han er fortvila over det som har skjedd, sier forsvareren.

Mannen forårsaket den voldsomme krasjen da han skulle kjøre forbi en lastebil. Han dultet borti denne flere ganger, mistet kontrollen og sørget for at begge smalt gjennom autovernet og havnet i motgående kjørefelt.

Bilen var fullastet med over ett tonn smuglervarer, fordelt på over 1100 liter øl og 133 liter sprit.

Mannen er fra tidligere I tillegg er han innkalt til å møte i Nedre Romerike tingrett i august, siktet for tyverier fra Elkjøp i oktober i fjor, og for da også å ha båret kniv på offentlig sted.

Mannen er bosatt i Oslo og mottar dagpenger. Han begjærte seg løslatt.

En mann (42) fra Lier omkom, fire personer ble skadd, en rekke biler ble ødelagt og trafikken stengt i flere timer etter den voldsomme krasjen torsdag morgen.