FANT BILEN: Politiet sier de er rimelig sikre på at de har funnet riktig bil. I dag framstilles bileieren for varetektsfengsling etter at faren til Stella Mwangi ble påkjørt og drept tirsdag ettermiddag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FANT BILEN: Politiet sier de er rimelig sikre på at de har funnet riktig bil. I dag framstilles bileieren for varetektsfengsling etter at faren til Stella Mwangi ble påkjørt og drept tirsdag ettermiddag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Bildrapssiktet framstilles for varetektsfengsling i dag

Hevder han ikke husker at han kjørte bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 39 år gamle mannen som ble pågrepet og siktet etter påkjørselen ved Dal tirsdag ettermiddag framstilles for varetektsfengsling i dag.

Fengslingsmøtet finner sted klokka 13.00.

Det var 39-åringen som selv meldte seg til politiet i går. Han kom inn på lensmannskontoret i Ullensaker sammen med sin kone og fortalte at han hadde opplysninger om bilen politiet ønsket tips om etter at Stella Mwangis far, Jeff Mwangi Kwirikia, ble påkjørt og drept.

Husker lite Politiet dro til adressen mannen oppga, og i garasjen fant de en svart Citröen Berlingo med skadet front- og sideparti. Mannen er nå siktet etter straffelovens paragraf 239,1, for å ha forvoldt en annens persons død i trafikken.

Den siktede hevder selv han ikke husker stort fra tirsdag morgen fram til i går. Han kan derfor verken bekrefte eller avkrefte at det var han som kjørte ulykkesbilen.

- Jeg vet ikke sikkert hva dette skyldes. Han forklarer at han så skaden på bilen i dag sammen med kona si, og at han da meldte seg for politet, sa mannens forsvarer Jørund Lægland til Dagbladet i går kveld.

- Det er på det rene at dette er 39-åringens bil og at denne bilen har skader som er forenlig med at den kan ha vært involvert i et uhell. Men det har ikke kommet fram noen sikre opplysninger om hvem som var fører av bilen.

Familien i sjokk Romerikes Blad skriver i dag at siktedes familie er i sjokk etter pågripelsen. Mannens bror forteller til avisa at han ble oppringt av sin far, som er på sydenferie.

Faren ble oppringt av vekterselskapet etter at alaren gikk da politiet brøt opp garasjeporten. Broren beskriver siktede som svært lovlydig.

- Han har ikke fått så mye som en fartsbot engang. Han har holdt seg på riktig side av loven, sier han til Romerikes Blad.

Politiet avsluttet avhørene med den 39 år gamle mannen i går ettermiddag. Han vil ikke bli avhørt før fengslingsmøtet i dag, opplyser lensmann Morten Huse til Dagbladet. 

Viktig støttespiller Han sier videre at de er «rimelig sikre» på at de har funnet bilen som kjørte på Stella Mwangis far.

MGP-Stella og faren hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skrev plateselskapet EMI i en pressemelding onsdag.

Dagbladet følger saken.

SÅ SIKTEDE: Marie Odden (24) var en av de mange som varslet politiet etter å ha sett en mørk, liten varebil med skadd frontparti. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SÅ SIKTEDE: Marie Odden (24) var en av de mange som varslet politiet etter å ha sett en mørk, liten varebil med skadd frontparti. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer