FENGSLET: Mannen som er pågrepet for å ha kjørt på og drept Stella Mwangis far blir ført ut av lensmannskontoret på Ullensaker torsdag. I dag ble han varetektsfengslet i en uke. Mannen erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
FENGSLET: Mannen som er pågrepet for å ha kjørt på og drept Stella Mwangis far blir ført ut av lensmannskontoret på Ullensaker torsdag. I dag ble han varetektsfengslet i en uke. Mannen erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.Vis mer

Bildrapssiktet innrømmer at han kjørte bilen

Erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Den 39 år gamle mannen som ble pågrepet og siktet etter påkjørselen ved Dal tirsdag erkjenner at det var han som hadde kjørt bilen, opplyser politiadvokat John Aga til Dagbladet.

- Siktede fortalte i retten at han kjørte bilen og endte opp med å kjøre på Stella Mwangis far, Jeff Mwangi Kwirikia. Da han oppdaget ham, var han for nærme til å svinge unna, sier Aga i en pause i fengslingsmøtet.

Siktede erkjenner likevel ikke straffskyld.

Det var 39-åringen som selv meldte seg til politiet i går.

Han kom inn på lensmannskontoret i Ullensaker sammen med sin kone, og fortalte at han hadde opplysninger om bilen politiet ønsket tips om etter at Stella Mwangis far, Jeff Mwangi Kwirikia, ble påkjørt og drept. Likevel sier Aga at opplysningene de har fått tyder på at 39-åringen ikke har fortalt om ulykken til noen, selv ikke sin samboer.

Politiet dro til adressen mannen oppga, og i garasjen fant de en svart Citröen Berlingo med skadet front- og sideparti. Mannen er nå siktet etter straffelovens paragraf 239,1, for å ha forvoldt en annens persons død i trafikken.

Husker lite Den siktede hevdet tidligere han ikke husker stort fra tirsdag morgen fram til i går, og kunne derfor verken bekrefte eller avkrefte at det var han som kjørte ulykkesbilen.

Tidligere har mannen også forklart at han så skaden på bilen i går sammen med kona si, og at han da meldte seg for politet ifølge forsvarer Jørund Lægland.

I går i avhør valgte 39-åringen å si noe annet enn i retten i dag.

Lægland sier nå at hendelsesforløpet er oppklart. Mannen husker at han så en mann foran bilen sin ett eller to sekunder før han kjørte på ham, men da var det for seint å svinge unna.

- Mannen valgte å forklare seg i retten i dag etter samtale med meg. Politiet har rett person, det er jeg brennsikker på, sier Lægland.

Viktig støttespiller Politiet avsluttet avhørene med den 39 år gamle mannen i går. Han er ikke blitt avhørt før fengslingsmøtet i dag, opplyser lensmann Morten Huse til Dagbladet.

MGP-Stella og faren hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skrev plateselskapet EMI i en pressemelding onsdag.