TRE DØDE: Tre ungdommer døde etter elgpåkjørselen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TRE DØDE: Tre ungdommer døde etter elgpåkjørselen. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

- Bildrapssiktet kjørte i minst 144 km/t før ulykka der tre ungdommer omkom

18-åring siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18-åringen som førte bilen som kjørte inn i en elg mellom Elverum og Trysil 3. juli i år, hvorpå de tre passasjerne i bilen omkom, kjørte minst i 144 km/t.

Det kommer fram på pressekonferanse arrangert av Hedmark politidistrikt, som ble overført av Østlendingen.

To rapporter Politiet har fått utført to sakkyndige undersøkelser av ulykkesstedet og bilen. Den ene, utført av ingeniørselskapet Recon, viser at bilen holdt minst 144 km/t. Vegvesenets undersøkelse viser på sin side at bilen holdt minst 160 km/t. De ulike konklusjonene skyldes ulike målemetoder, opplyser politiet.

- I den ene rapporten har de regnet seg fra der bilen endte opp, og regnet på hvilken hastighet bilen må ha hatt da den til slutt traff treet, steinet før det og først elgen. De har kommet fram til at bilen minmum holdt 144 km/t. Statens vegvesen har gått ut fra skrensespor på stedet, og hoppet bilen gjorde fra veibanen til steinen, og konkluderer med at hastigheten minst var 160 km/t, sa Roger Næss, krimsjef i Elverum, på pressekonferansen.

Oda Aurora Knappe Løkting (18) fra Elverum og Lars Erik Otnes Sagvold (19) fra Rendalen var allerede omkommet da politiet kom til stedet natt til 3. juli. 16 år gamle Eva Charlotte Pedersen Danielsen (16) fra Elverum døde på sykehus seinere samme dag.

Etterforskningen ferdig Bilføreren, en 18 år gammel mann, er siktet for uaktsomt drap etter bilulykken. Han var den eneste som overlevde ulykken.

Næss opplyste på pressekonferansen at bare en av de omkomne brukte sikkerhetsbelte, og at vedkommende bare hadde det over magen og under armen.

- Det er ingen tvil om at bilen holdt ekstrem høy hastighet. Kombinert med manglende bruk av bilbelte ga det et tragisk utfall, sier Næss til Dagbladet.

OMKOM: Eva Charlotte Pedersen Danielsen (t.h) ble bare 16 år gammel. Hun ville bli ambulansesjåfør, forteller venninnen Ida (21), til venstre. Foto: Privat
OMKOM: Eva Charlotte Pedersen Danielsen (t.h) ble bare 16 år gammel. Hun ville bli ambulansesjåfør, forteller venninnen Ida (21), til venstre. Foto: Privat Vis mer

Næss sier saken i praksis er ferdig etterforsket, og at påtaleansvarlig snarlig vil skrive en innstilling som sendes til statsadvokaten som skal avgjøre om det skal tas ut tiltale.

18-åringens advokat har sagt til Dagbladet at mannen ikke husker noe av ulykken.

LES OGSÅ: Mistet bestevenninnen Charlotte (16) i en tragisk bilulykke, men er ikke sinte på kameraten (18) som kjørte bilen

LES OGSÅ: Mistet livet i elgpåkjørselen på Elverum: - Hvordan forteller man venninnene at Oda (18) er død?

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram