Pågripes:  Her blir 39-åringen ført ut av politiet med et teppe over hodet etter å ha blitt pågrepet for bildrapet. Foto: Håkon Eikesdal
Pågripes: Her blir 39-åringen ført ut av politiet med et teppe over hodet etter å ha blitt pågrepet for bildrapet. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Bildrapssiktet løslatt

Mannen (39) som kjørte ned Jeff Mwangi Kwirikia (54) ble løslatt tidligere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede 39-åringen innrømmet fredag at det var han som kjørte ned faren til popartisten Stella Mwangi tirsdag.

Politiet begjærte ham varetektsfengslet i en uke, men dette avviste Nedre Romerike tingrett.

39-åringen ble imidlertid sittende fengslet fram til lørdag.

- Han ble sluppet ut tidligere i dag. Jeg vet ikke hva han skal gjøre nå, sier advokat Jørund Lægland til Dagbladet.

Lensmann Morten Huse i Ullensaker sier i en pressemelding at det ikke lenger er fare for at bevis går tapt.

Erkjenner ikke straffskyld - Den siktede erkjenner de faktiske forhold, men på det nåværende tidspunkt ikke straffskyld for uaktsomt bildrap, heter det i pressemeldingen.

39-åringen er siktet for bildrap, men erkjenner ikke straffskyld til tross for at han erkjenner at det var han som kjørte ned Mwangi.

- Siktede fortalte i retten at han kjørte bilen og endte opp med å kjøre på Stella Mwangis far, Jeff Mwangi Kwirikia. Da han oppdaget ham, var han for nærme til å svinge unna, sa politiadvokat John Aga til Dagbladet under en pause i fengslingsmøtet fredag.

Meldte seg selv Det var 39-åringen som selv meldte seg til politiet torsdag.

Han kom inn på lensmannskontoret i Ullensaker sammen med sin kone, og fortalte at han hadde opplysninger om bilen politiet ønsket tips om etter at Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt og drept. Likevel sier Aga at opplysningene de har fått tyder på at 39-åringen ikke har fortalt om ulykken til noen, selv ikke sin samboer.

Politiet dro til adressen mannen oppga, og i garasjen fant de en svart Citröen Berlingo med skadet front- og sideparti. Mannen er nå siktet etter straffelovens paragraf 239,1, for å ha forvoldt en annens persons død i trafikken.

Husker lite Den siktede hevdet tidligere han ikke husker stort fra tirsdag morgen fram til torsdag, og kunne derfor verken bekrefte eller avkrefte at det var han som kjørte ulykkesbilen.

Tidligere har mannen også forklart at han så skaden på bilen torsdag sammen med kona si, og at han da meldte seg for politet ifølge forsvarer Jørund Lægland.

Lægland sier at hendelsesforløpet er oppklart. Mannen husker at han så en mann foran bilen sin ett eller to sekunder før han kjørte på ham, men da var det for seint å svinge unna.

- Mannen valgte å forklare seg i retten i dag etter samtale med meg. Politiet har rett person, det er jeg brennsikker på, sier Lægland.

 Omkom:  Stella Mwangi og faren, Jeff, som mistet livet tidligere denne uka. Foto: TV Norge.
Omkom: Stella Mwangi og faren, Jeff, som mistet livet tidligere denne uka. Foto: TV Norge. Vis mer