ULYKKE: En mann i 50-åra er siktet etter at to kvinner omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir Walderhaug
ULYKKE: En mann i 50-åra er siktet etter at to kvinner omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

ANNE (63) OG MARIT (57) OMKOM I PÅKJØRSEL:

Bildrapssiktet mann besøkte stedet der de to kvinnene omkom

Politiet ønsker ikke å kommentere hva mannen har forklart i avhør.

63 år gamle Anne Elise Sæthre og 57 år gamle Marit Johanne Røed Sundal omkom i trafikkulykken på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane tredje juledag.

Det var forbipasserende som varslet om ulykken. Nødetatene rykket ut, men de to kvinnene ble erklært døde på stedet.

Sjåføren, en mann i 50-åra, ble kort tid etter hendelsen siktet for uaktsomt bildrap.

I dag har politiet gjennomført avhør av den siktede mannen, som møtte sammen med sin forsvarer Oscar Ihlebæk. Politiet opplyser i en pressemelding at siktede har gitt en forklaring til politiet, og at han ikke erkjenner straffskyld for forholdet han er siktet for.

Advokat Ihlebæk forteller at han har vært med sin klient i avhør fra 10-30-tida til rundt klokka 15.30 i dag, men vil ikke gå inn på hva den siktede mannen forklarte i avhør - utover at han nekter straffskyld.

- Etter avhøret ba jeg om anledning til å få se stedet hvor denne ulykksalige ulykken fant sted. Politiet var imøtekomne og kjørte meg og min klient ut dit. Han synes det var veldig tøft. Det var krevende å være med på det, men jeg tror det var et smart valg, sier Ihlebæk til Dagbladet.

ADVOKAT: Den siktedes forsvarer, Oscar Ihlebæk, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ADVOKAT: Den siktedes forsvarer, Oscar Ihlebæk, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Samarbeider med politiet

Han sier at den siktede mannen samarbeider med politiet.

- Han har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet, og har i dag besvart spørsmål om en rekke ulike temaer.

- Har din klient selv noen forklaring på hva som har skjedd?

- Jeg kommer ikke til å kommentere politiforklaringen. Vi avventer dessuten analyseresultater, sier Ihlebæk, som sier han ikke er kjent med at hans klient har tidligere trafikkdommer mot seg.

Politiet venter også på svar fra prøver som ble tatt av siktede etter påkjørselen, samt rapporter fra de tekniske undersøkelsene som er foretatt.

Ihlebæk sier at siktede er takknemlig for oppfølgningen han har fått fra kommunens kriseteam.

- Han er fortvilet over situasjonen, men sier han har fått god hjelp av kriseteamet. Ikke minst gjennom samtaler med prest. Det har vært noe som har vært til stor hjelp for ham, og han kommer til å fortsette med å søke bistand og hjelp fra kommunen.

Kan bli flere avhør

Det kan bli aktuelt med flere avhør av siktede, men politiet ønsker heller ikke å gi noen ytterligere kommentar om hva mannen har forklart i avhør.

Politiet anser seg videre som ferdig med avhør av vitnene som kom til stedet rett etter ulykka.

Den aktuelle veistrekningen skal ikke være spesielt trafikkert på kvelden da ulykka skjedde, og for politiet er det ikke kjent at det var vitner til selve hendelsen.

ORDFØRER: Alfred Bjørlo (V), ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
ORDFØRER: Alfred Bjørlo (V), ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

- Preger bygda

Ordfører i Eid kommune, Alfred Bjørlo (V), sa til Dagbladet fredag formiddag at det viktigste i tiden framover var å hjelpe og være der for dem som trenger det.

Kjølsdalen er en liten bygd med bare 500–600 mennesker, og begge de omkomne er hjemmehørende der.

– Det er en hendelse som selvfølgelig preger bygda, men også hele kommunen. Det er en stille stemning og en ekstra belastning på grunn av måten det skjer på og at det er midt i jula, sa han.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra de pårørendes bistandsadvokater.