Bildt: - Hodeløs israelsk politikk

Israels blokade av Gazastripen er en hodeløs politikk som føder ekstremisme og gjødsler terrorisme, hevder Sveriges utenriksminister Carl Bildt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Carl Bildt gjorde sitt syn kjent da Riksdagen debatterte angrepet mot konvoien på seks skip som ble overtatt av israelske soldater mandag for en uke siden. Bildt avviste samtidig opposisjonens krav om sanksjoner mot Israel.

- At Israel har behov for å granske saken, er forståelig, men utilstrekkelig. Det skjedde i internasjonalt farvann og det er nødvendig at granskingen finner sted innenfor en ramme der også FN deltar, sa Bildt.

SVs søsterparti Vänsterpartiet mener verden må reagere skarpere mot Israel. Sveriges militære samarbeid med Israel må brytes, krevde partiets representant Hans Linde.

Han ville også at EU avbryter assosieringsavtalen med Israel og krevde at de ansvarlige for at ni ble drept må stilles for retten.

Sosialdemokratenes Urban Ahlin foreslo at regjeringen måtte hjemkalle militærattacheen ved Sveriges ambassade i Tel Aviv. Bildt anklaget opposisjonen for å drive lekestue med utenrikspolitikken og avfeide dens krav.

- Israel er rammet av et massivt diplomatisk tilbakeslag. La oss ikke stille oss utenfor dette gjennom en spesiell opptreden, sa Bildt, og sa at forslagene til tiltak ikke skulle føre noe sted.

(NTB)

MOT BOIKOTT: Sveriges utenriksminister Carl Bildt. Foto: AP
MOT BOIKOTT: Sveriges utenriksminister Carl Bildt. Foto: AP Vis mer