REAGERER: Sveriges utenriksminister Carl Bildt. Foto: AP / NTB Scanpix
REAGERER: Sveriges utenriksminister Carl Bildt. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Bildt: - Janukovitsj er en Quisling

Sverige inn i ordkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges utenriksminister Carl Bildt kaller Ukrainas nylig avsatte president for en Quisling etter nyheten om at Viktor Janukovitsj har bedt Russland gripe inn for å opprette «lov og orden» i landet.

- Så Ukraina har nå sin egen Quisling. Sittende på utenlandsk jord og ber en utenlandsk hær gi landet sitt til ham, skrev Bildt på Twitter tirsdag morgen.

Uttalelsen kommer etter at den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin på et hastemøte i FNs sikkerhetsråd mandag sa at Janukovitsj ba Russland sende styrker til Ukraina for å gjenopprette lov og orden.

For å illustrere sitt poeng, leste Tsjurkin opp fra den skriftlige anmodningen om bistand som Russland hadde fått fra Janukovitsj.

Det var tredje gang på fire dager at FNs sikkerhetsråd var innkalt til krisemøte om Ukraina-krisen, denne gangen på anmodning fra Russland.

Pro-russiske tropper som kontrollerer flybasen Belbek på Krim fyrte av varselskudd i morges, da rundt 300 ukrainske soldater, som tidligere bemannet flyplassen, krevde jobbene sine tilbake, melder AP. De russiske troppene varslet at de ville skyte ukrainerne hvis de fortsatte å marsjere mot dem.

(NTB)