Bileierne får svi

Forslaget til statsbudsjett for 1999 vil gjøre det dyrere å kjøpe og eie bil. Årsavgiften på biler vil etter det Dagbladet erfarer øke. Men de som blir hardest rammet, er de som disponerer firmabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsavgiften er i år på 1900 kroner for biler, 975 kroner på campingvogner, 1500 kroner på motorsykler og 1105 kroner på lastebiler.

I forslaget til statsbudsjett for 1999 vil det bli foreslått en økning av årsavgiften som er langt høyere enn vanlig prisøkning.

Men de som blir hardest rammet, er de som disponerer firmabil.

Etter det Dagbladet får opplyst, legger Finansdepartementet opp til at de som disponerer firmabil skal beskattes betydelig hardere.

Det er snakk om en økning fra 10 til 15 prosent.

Satsene for å bruke firmabil har stått stille i to år.

Kilder som står budsjettarbeidet nær, hevder overfor Dagbladet at regjeringen blant annet vil foreslå høyere satser for beskatning av fordelen ved å ha firmabil.

De som i dag kjører en firmabil til 250000 kroner, ligger an til å få et inntektspåslag på rundt 81000 kroner pr år om kjøring til og fra arbeidet er 10000 km.

Påslaget kan øke til 100000 kroner, slik at det blir mindre fordelaktig å ha firmabil. Det blir særlig dyrt å eie en dyr firmabil og aller størst blir påslaget for dem som har kort arbeidsreise og dyr firmabil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer