Bilekspert med beskjed til norske menn på vei hjem fra påskefjellet: - La kona di få kjøre som hun vil

Ekspert på kjøreatferd sier menn er verst på å hakke på andres kjøring.

- LA KONA KJØRE SOM HUN SELV VIL: Dagfinn Moe ved SINTEF sier for mange menn plukker på konas kjøring. Foto: NTBscanpix


Foto: © Roger Hardy / Samfoto
- LA KONA KJØRE SOM HUN SELV VIL: Dagfinn Moe ved SINTEF sier for mange menn plukker på konas kjøring. Foto: NTBscanpix Foto: © Roger Hardy / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en NAF-undersøkelse fra 2015 sier 8 av 10 spurte at mannen alltid eller som oftest kjører når paret legger ut på veien. I forkant av årets store kjøredag, hjemreisa fra påskeferien, sier ekspert Dagfinn Moe at mannfolka må lære seg å la damene være i fred bak rattet. 

- Norske menn må konsentrere seg om seg selv, ikke være så opptatt av hvordan andre kjører. Blir det diskusjoner i bilen rundt hvordan kona di kjører, så flyttes oppmerksomheten bort fra veien, sier Moe, seniorforsker ved SINTEF.

Moe er ekspert på kjøreatferd og sier mannlig fleiping om at baksetesjåfører blant damene i familien ikke holder mål. For det er egentlig gutta som er verst, hevder han: Norske menn forsøker ofte å få kona til å kjøre som et ekte mannfolk, og det må de slutte med, sier Moe. 

- Vitser om at svigermor eller kona sitter i bilen og hisser seg opp over mannfolkas kjøring stemmer ikke. Som oftest blander ikke kvinner seg inn i hvordan menn kjører. Snarere er det vi menn som ikke klarer å slippe sjåfør-rollen vår. Vi er mer jegere, vi har ikke så lett for å falle til ro og være passiv, hevder Moe. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer