<strong>MANDAL 20081226:</strong>
Bilen som tilhører en av de to savnede ble fredag ettermiddag funnet av dykkere i Mandals havnebasseng, og ble kort tid etter løftet ut av vannet og fraktet vekk.
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
MANDAL 20081226: Bilen som tilhører en av de to savnede ble fredag ettermiddag funnet av dykkere i Mandals havnebasseng, og ble kort tid etter løftet ut av vannet og fraktet vekk. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Bilen ble funnet i elva

Per Ardiles (26) og Torodd Olsen (52) omkom i Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi har funnet en bil i Mandalselva. Det er to personer i bilen. De er omkommet, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet var ved 16-tiden i ettermiddag i ferd med å dra bilen opp fra elva. Det er den svarte Mercedes 600 CL, som tilhørte 52-åringen, som er funnet.

- Jeg kan bekrefte at det er de to savnede som er identifisert, sier Gabrielsen til NTB ved 21-tiden i kveld. Tre dykkere ble fredag ettermiddag sendt ut i elva i forbindelse med søket etter Per Ardiles (26) og Torodd Olsen (52).

Fant spor

Ifølge øyenvitner har bryggepromenaden i Mandal sentrum tydelige merker som kan stamme fra en bil. Politiet sperret i  ettermiddag av et område ved enden av gågata og sendte dykkere ned i elva.


Sporene ble funnet i sentrum av Mandal, ved krysset Bryggegata og Torjusheia.


- Vi fikk ned dykkere som fant bilen, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.


Mangelen på tydelige spor som kan lede søkene etter de to mennene på 26 og 52 år fikk politiet til fredag å jobbe med teorien om at bilen kan ha kjørt av veien og kommet under vann.


Pårørende varslet
Operasjonsleder sier til Dagbladet.no at de pårørende til de to savnede mennene er orientert om funnet.
Men de omkomne er ikke identifisert ennå.
- Men vi antar at det er de to savnede, sier operasjonsleder.
Politiet i Agder har varslet om pressekonferanse klokken 18 i kveld.
Forsvant sammen

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal bekreftet tidligere i dag overfor NTB at hovedteorien til politiet er at de to skal ha kjørt av gårde i sportsbilen til 52-åringen etter at den yngste av de to skal ha ytret sterkt ønske om å få prøvekjøre den.

- Det er kanskje ikke en spesielt god ledetråd, men det er den eneste vi har. De kan ha kjørt ut i denne settingen, sier Gabrielsen.

- Hvis de hadde kjørt i en fjellvegg, ville bilen vært synlig, men ikke hvis de har kjørt av veien og for eksempel ut i vannet. Men vi har ikke lukket øynene for andre muligheter, sier Austad.

<strong>FUNNET:</strong> Et område langs elven i Mandal ble i dag sperret av for at dykkere skulle kunne gjennomføre et søk etter de to savnede. Bilen er nå funnet, melder politiet.
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
FUNNET: Et område langs elven i Mandal ble i dag sperret av for at dykkere skulle kunne gjennomføre et søk etter de to savnede. Bilen er nå funnet, melder politiet. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
<strong>KJØRTE UT:</strong> Dykkere fra brannvesent søkte fredag i Mandalselva etter de to savnede. De fant bilen i ettermiddag.
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
KJØRTE UT: Dykkere fra brannvesent søkte fredag i Mandalselva etter de to savnede. De fant bilen i ettermiddag. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer